Σχεδιάστηκε ειδική στολή για πάρτι σε καιρό πανδημίας

26/05/2020
από

Μια εταιρεία από την Καλιφόρνια έχει εφεύρει μία στολή υψηλής τεχνολογίας, με ένα σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα, που θα μπορούσε να προστατεύσει τα party animals από την έκθεσή τους στον κορονοϊό, χωρίς να στερηθούν την αγαπημένη τους διασκέδαση.

Η εταιρεία σχεδιασμού Production Club δημιούργησε έναν εξοπλισμό, με το όνομα Micrashell, έχοντας υπόψη το clubbing και τις συναυλίες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων KNTV.

“Το Micrashell είναι μια λύση για την ασφάλεια των ανθρώπων που συγκεντρώνονται μαζί στον ίδιο χώρο” , δήλωσε ο Miguel Risueno, επικεφαλής των εφευρέσεων της εταιρείας.

“Είναι μία στολή που καλύπτει τον κορμό και το κεφάλι, με σκοπό την ασφάλεια των ανθρώπων, όταν βρίσκονται σε χώρους με μεγάλο συνωστισμό, όπου κυκλοφορούν αερομεταφερόμενα σωματίδια και ιοί.” 

Ο αεροστεγής εξοπλισμός, που περιγράφεται ως κομμάτι στολής hazmat, διαθέτει ελεγχόμενα ηχεία, μικρόφωνο, και το πιο σημαντικό, ένα σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα N95. Μέσω ενός εξαερισμού, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κράνους, ο εξωτερικός αέρας που αναρροφάται, περνά μέσα από το σύστημα του φιλτραρίσματος, φτάνει στο πρόσωπο του χρήστη, και στη συνέχεια φιλτράρεται για δεύτερη φορά πριν απελευθερωθεί και πάλι στον χώρο.

Το ποτό και το κάπνισμα, μάλιστα, εξακολουθούν να είναι δυνατά, όσο κάποιο άτομο φορά αυτόν τον εξοπλισμό, καθώς υπάρχουν ειδικά ακροφύσια.

Η εταιρεία σχεδιάζει να νοικιάσει τον εξοπλισμό σε χώρους, όμως την υπεύθυνη για την απολύμανση των μερών του εξοπλισμού, μετά από κάθε χρήση, θα πρέπει να την αναλάβουν οι χώροι.

«Με αυτή τη λύση που προσφέρουμε, προσπαθούμε να διαθέσουμε χώρο για όλους» .

Αν και εκκρεμεί ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για όλο αυτό, η εταιρεία ελπίζει να έχει ένα πρωτότυπο σύντομα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να επιστρέψουν ξανά σε πολυπληθή πάρτι με ασφάλεια, όπως αναφέρεται.

«Αποφασίσαμε, ότι πρέπει να βρούμε μια λύση, γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να βγαίνουν» , δήλωσε ο Risuneo στο KNTV. «Οι άνθρωποι πηγαίνουν ακόμα σε πάρτι και παραλείπουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης» .




Δες και αυτό!