Συγγνώμη από την influencer στο Μαρόκο για την ανάρτηση που οδήγησε σε outing γκέι ανδρών

15/05/2020
από

Συγγνώμη ζήτησε η τρανς γυναίκα από το Μαρόκο, η οποία πριν λίγο καιρό ενθάρρυνε τα άτομα που την ακολουθούν στο Instagram να δημιουργήσουν ψεύτικους λογαριασμούς σε γκέι dating εφαρμογές, όπως το Grindr και το Planet Romeo, για να εντοπίσουν τα γκέι μέλη στις οικογένειές τους.

H Naoufal Moussa – γνωστή ως Sofia Taloni – ζήτησε από τους 620.000 followers να εντοπίσουν τα γκέι άτομα, εκθέτοντας την ταυτότητα τους σε μια χώρα, όπου η ομοφυλοφιλία τιμωρείται. Όπως δήλωσε όμως εχθές, στόχος της ήταν να δείξει “πόσα πολλά γκέι άτομα υπάρχουν στην χώρα, δείχνοντας πως η ομοφυλοφιλία είναι κάτι φυσιολογικό”.

Η κίνηση της αυτή όμως είχε τα αντίθετα αποτελέσματα, αφού σύμφωνα με τις ΛΟΑΤ+ οργανώσεις, οδήγησε σε εκφοβισμούς, απειλές και αυτοκτονίες αλλά και στο outing αρκετών ατόμων.

Η Moussa δηλώνει μετανιωμένη τώρα που όλο αυτό οδήγησε στη στοχοποίηση των γκέι ανδρών στη χώρα και πως δεν είχε κακή πρόθεση.

“Η πρόθεσή μου ήταν να ‘εξανθρωπίσω’, να ‘κανονικοποιήσω’ τα γκέι άτομα στο Μαρόκο, ώστε να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι ανήκουν περιθώριο“, είπε η ίδια στο Reuters.

“Θέλω πραγματικά να βλέπουν τους γκέι ανθρώπους ως άνδρες και γυναίκες της διπλανής πόρτας και να σταματήσουν να έχουν αρνητικές απόψεις γι΄αυτούς. Για το πώς είναι και για το πώς ζουν”. 

Η Moussa που τώρα ζει στην Τουρκία, μεγάλωσε στο Μαρόκο, όπου δούλεψε ως μοντέλο. Τώρα δραστηριοποιείται ως beauty influencer στο Instagram.




Δες και αυτό!