Μίχαελ Οφλάέρτι για την Ευρωπαϊκή ΛΟΑΤΚΙ Έρευνα: “Τα αποτελέσματα είναι αυθεντικά και αποκαρδιωτικά”

14/05/2020
από

Μίχαελ Οφλάέρτι (Michael O’Flaherty), διευθυντής του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) δήλωσε για τα αποτελέσματα της 2ης Ευρωπαϊκής ΛΟΑΤΙ Έρευνας:

“Σήμερα, ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυκλοφόρησε τη δεύτερη ΛΟΑΤΙ έρευνα, αποτυπώνοντας την εμπειρία του πώς είναι να είσαι ένα ΛΟΑΤΙ άτομο στην ΕΕ.

140.000 άνθρωποι απάντησαν σε αυτήν την έρευνα. Είναι αυθεντικά και είναι αποκαρδιωτικά.

Μας δείχνει την πολύ μικρή εξέλιξη κατά την τελευταία δεκαετία.

Η πλειοψηφία των ΛΟΑΤΙ ανθρώπων δε θέλει να το παραδεχτεί δημόσια, δε θέλουν να πουν ποιες/οι πραγματικά είναι δημοσίως. Το 60% των ομόφυλων ζευγαριών δεν κρατιούνται από το χέρι δημόσια.

Μία ιστορία βίας, διάκρισης και κακοποίησης.

Ναι, υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις, όπως στις σχολικές τάξεις σε κάποιες χώρες, αλλά όχι αρκετές. Η κατάσταση είναι χειρότερη σε κάποιες χώρες, συγκριτικά με άλλες. Η κατάσταση είναι χειρότερη για κάποιες ομάδες όπως τα ίντερσεξ άτομα συγκριτικά με άλλες. 

Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε και που πρέπει να γίνουν. Νόμοι και πολιτικές. Να χρησιμοποιήσουμε τους νόμους που έχουμε. Να τους δυναμώσουμε. Να εφαρμόσουμε την οδηγία της Ε.Ε. για ίση μεταχείριση.

Να ξεριζώσουμε τις προκαταλήψεις από τα σώματα ασφαλείας και την αστυνομία στους δρόμους.

Να επενδύσουμε στις/στους πολίτικους αρχηγούς μας στο να μεταφέρουν θετικά δυνατά μηνύματα για συμπερίληψη και σεβασμό για όλες/ους στην κοινωνία.

Αλλά και εμείς. Χρειάζεται να αναλάβουμε τη δική μας ευθύνη για να χτίσουμε τη δική μας κοινωνία, μία κοινωνία όπου όλες/όλοι θα μπορούν να ζουν ελεύθερα και με ισότητα, με απόλυτο σεβασμό στην υπέροχη διαφορετικότητά μας.” 

https://avmag.gr/122924/ta-apotelesmata-tis-2is-loati-eyropaikis-ereynas/




Δες και αυτό!