Οι κουήρ άνδρες θέλουν να δίνουν αίμα για να σώζουν ζωές

14/05/2020
από

Δύο ακτιβιστές ΛΟΑΤ+ δικαιωμάτων καλούν τον Υπουργό Υγείας, Ντέιβιντ Κλαρκ, να χαλαρώσει τους περιορισμούς για τους ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άντρες, που μπορούν να δώσουν αίμα στη Νέα Ζηλανδία.

Ο Troy Mihaka, συνιδρυτής της Integrity New Zealand · και ο ακτιβιστής Luke Redward, έχουν ξεκινήσει μία εκστρατεία στο change.org που ζητούν οι ΑΣΑ (άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες) να μην απαιτείται περισσότερος χρόνος αναμονής από τον χρόνο που δίνεται για την αποτελεσματικότητα των εξετάσεων για τον ιό HIV.

Επί του παρόντος, οι άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες υποχρεούται να περιμένουν 12 μήνες από το στοματικό ή πρωκτικό σεξ (με ή χωρίς προφυλακτικό).

Οι Mihaka και Redward λένε ότι οι τρέχουσες πολιτικές εισάγουν διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλοφίλων.

«Το να αντιμετωπίζουμε το ετεροφυλόφιλο αίμα ως «καθαρό» , ενώ θεωρούμε το ομοφυλοφιλικό αίμα ως «βρώμικο» είναι κατάφωρα ομοφοβικό και είναι σαφής αποσύνδεση από τη σύγχρονη Νέα Ζηλανδία. Ως φύλακες της δημοκρατίας μας, οι αρχές πρέπει να διασφαλίσουν ότι όλοι οι νέοι αντιμετωπίζονται δίκαια και ίσα» αναφέρει μια δήλωση στον ιστότοπο της εκστρατείας.

Τα δύο συγκεκριμένα αιτήματα της αναφοράς είναι ότι «οι άνδρες που κάνουν σεξ με άλλους άντρες πρέπει να περιμένουν όχι περισσότερο από τον χρόνο που απαιτείται για να είναι αποτελεσματικός ο έλεγχος του ιού του HIV» και ότι «οι κουήρ άντρες σε μακροχρόνιες μονογαμικές σχέσεις πρέπει να είναι ελεύθεροι να κάνουν δωρεές, και δεν θεωρείται ότι είναι ασύδοτοι.

Η διετής αναμονή μετά τη σεξ για τους γκέι άντρες της Νέας Ζηλανδίας βρίσκεται στο αυστηρότερο άκρο του φάσματος, με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά να απαιτούν μια περίοδο τριών μηνών αναμονής, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσφατα έκαναν την αλλαγή ως άμεσο αποτέλεσμα της πανδημίας της COVID 19.

Υπάρχει περίοδος αναμονής τεσσάρων μηνών στις Κάτω Χώρες, τη Δανία και τη Γαλλία.
Για την εκστρατεία μπορεί να υπογράφετε εδώ.




Δες και αυτό!