Ακυρώθηκε και το Pride του Μάντσεστερ 2020 λόγω κορονοϊού

12/05/2020
από

Η ομάδα της διοργάνωσης του Manchester Pride 2020 δήλωσε με βαριά καρδιά ότι αναγκάζονται να ακυρώσουν τη φετινή διοργάνωση.

Το Μάντσεστερ ήταν η τελευταία μεγάλη πόλη που διοργανώνει Pride στο Ηνωμένο Βασίλειο, που περιμέναμε να δούμε τι θα γίνει, λόγω της COVID-19. Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε χθες, Δευτέρα 11 Μαΐου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Manchester Pride (@manchesterpride) στις

«Η μικρή μας ομάδα εργάζεται ακούραστα για να διασφαλίσει ότι θα είμαστε προετοιμασμένες/οι για κάθε πιθανότητα κι έχουμε συμβουλευτεί όσες/ους χρειαζόμαστε για να λάβουμε αυτήν την απόφαση. Για να το θέσουμε απλά, η τρέχουσα κατάσταση είναι απίστευτα αβέβαιη και θα ενείχε πάρα πολύ μεγάλο κίνδυνο να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του φεστιβάλ φέτος» .

Καθώς το Manchester Pride πραγματοποιείται τον Αύγουστο η διοργάνωση ήλπιζε ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα τελείωναν νωρίτερα, και θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί κανονικά. Ωστόσο, μετά την ομιλία του Μπόρις Τζόνσον την Κυριακή, είναι πλέον σαφές, ότι το lockdown θα παραμείνει σε ισχύ – σε κάποια μορφή του ή ως έχει – όλο το καλοκαίρι.

Όλα τα εισιτήρια που αγοράστηκαν για το Manchester Pride 2020 θα μπορούν είτε να μεταφερθούν στην εκδήλωση του επόμενου έτους, είτε να επιστραφούν τα χρήματα. Το Manchester Pride ζήτησε, ωστόσο, από τους ανθρώπους που ζητούν επιστροφή χρημάτων, να εξετάσουν το ενδεχόμενο δωρεάς μέρους των χρημάτων στη φιλανθρωπική οργάνωση του Pride.

«Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι θα γιορτάσουμε τις υπέροχες ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητές μας φέτος με κάποιο τρόπο” ωστόσο, δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν από τώρα πώς θα το κάνουν.

Ελλάδα

Σε ό,τι μας αφορά να θυμίσουμε ότι ήδη έχει αναβληθεί το Euro Pride που θα γινόταν στη χώρα μας, στην πόλη της Θεσσαλονίκης (20-28 Ιουνίου), ενώ το Athens Pride σε πρόσφατη σχετική ανακοίνωση, ενημέρωσε ότι το Athens Pride & Athens Pride Week μεταφέρονται και θα πραγματοποιηθούν 4 – 12 Σεπτεμβρίου 2020.

https://avmag.gr/122786/ton-septemvrio-to-athens-pride-me-proteraiotita-tin-asfaleia-olon/




Δες και αυτό!