Νεοφασιστές και ιερείς της Πολωνίας θέλουν θεοκρατία

11/05/2020
από

Ο άνθρωπος που κρατάει τον σταυρό είναι ο Robert Bakiewicz, ακροδεξιός καθολικός ηγέτης στην Πολωνία, που διοργάνωσε τη μεγαλύτερη ακροδεξιά πορεία της Ευρώπης, των τελευταίων ετών.

Σε μία πορεία που συμμετείχαν 60.000 άτομα, ανέφερε «για τον Θεό, την τιμή και την πατρίδα» και πρόσθεσε ότι αυτό που φοβούνται οι «μαρξιστές» και οι «αριστεροί» είναι ο σταυρός. Στη συνέχεια φέρνει τον σταυρό στο στόμα του και τον φιλάει.

Τα πλάνα καταγράφουν μία από τις μεγαλύτερες ακροδεξιές πορείες της Ευρώπης, με το βίντεο να έχει τίτλο “Νέα Σταυροφορία: Η Πολωνία αγκαλιάζει τον καθολικισμό και την αντι-ΛΟΑΤ ιδεολογία. Ο δημοσιογράφος Eric Campbell ρωτά τον Bakiewicz ποιες αξίες της καθολικής εκκλησίας θα ήθελε να κατοχυρώσει ο νόμος κι εκείνος απαντά:

“Όλες τις αξίες της καθολικής εκκλησίας. Βασίζονται σε αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε τον μεγαλύτερο και τον πιο υπέροχο και όμορφο πολιτισμό που υπήρξε ποτέ στη Γη. Εννοώ τον λατινικό πολιτισμό.”

Ποιος είναι, όμως, ο Robert Bakiewicz;

Είναι ο πρώην επικεφαλής του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη, που είναι πολωνικό εθνικό συντηρητικό πολιτικό κόμμα, το οποίο είναι το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για μια αναβίωση της πολωνικής φασιστικής ομάδας της δεκαετίας του 1930 εμπνευσμένη από τον Καθολικό Ισπανό δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο. Ο Robert Bakiewicz είναι ο άνθρωπος που διοργάνωσε μια ετήσια πορεία για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, στην οποία προσχώρησαν Πολωνοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι πέρσι.
Ο Robert Bakiewicz, επίσης, βαθιά αντισημιτικός, αποκαλώντας τους Εβραίους ειδωλολάτρες και προδότες.

Ο Campbell κατέγραψε σε πλάνα που δημοσίευσε το ABCnet της Αυστραλίας, «ένα φρικιαστικό θέαμα» στην πορεία συμμετείχαν «ιερείς που κρατούσαν κομποσκοίνια» . Και επεσήμανε ότι:

Από τότε που εκλέχτηκε το λαϊκιστικό Κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης το 2015, έγινε προσπάθεια να περιοριστούν τα δικαιώματα των γυναικών στις εκτρώσεις, καταστρατηγήθηκε η εξωσωματική γονιμοποίηση, ψηφίστηκε νόμος, ώστε η σεξουαλική εκπαίδευση να αποτελεί ποινικό αδίκημα και κηρύχθηκε μεγάλο μέρος της χώρας ως «ζώνες ελεύθερες από ΛΟΑΤ άτομα» .

Η ηγεσία της εκκλησίας βρίσκεται ακριβώς πίσω από αυτές κινήσεις. Ο Αρχιεπίσκοπος της Κρακοβίας, Marek Jędraszewski, αναφέρει ότι η Πολωνία αντιμετωπίζει μια «πανούκλα ουράνιου τόξου γκέι ιδεολόγων που πιέζει για δικαιώματα γάμου και τεκνοθεσίας  ομοφυλοφίλων.” 

Μάλιστα, τα ΛΟΑΤ άτομα παρομοιάζονται με τους Σοβιετικούς που κατέλαβαν την Πολωνία έως το 1989:
«Αυτή η ιδεολογία είναι μια απειλή, όπως η κόκκινη πανούκλα» , αναφέρουν χαρακτηριστικά για να επηρεάσουν τον κόσμο. “Θέλει να μας κάνει να υποστηρίξουμε κάτι που αφαιρεί τις ψυχές μας. Είναι ένας μεγάλος κίνδυνος. Γι’ αυτό πρέπει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, όπως κάνουμε για κάθε άλλη πληγή.” 

Ο Campbell πήρε συνέντευξη κι από τον πρώην Πρόεδρο της Πολωνίας Lech Walesa, ο οποίος είναι δυσαρεστημένος για την κατεύθυνση που έχει πάρει η χώρα του. Ο δημοσιογράφος έγραψε:

“Είναι εξοργισμένος από το βαθμό στον οποίο το Κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης ανέλαβε τον πολιτικό έλεγχο ανεξάρτητων θεσμών, όπως τα δικαστήρια, δίνοντας στο κόμμα την εξουσία να επιλέγει δικαστές και να απολύει όποιον αποφασίζει εναντίον του. Κι ενώ είναι ευσεβής Καθολικός, κατηγορεί την ηγεσία της εκκλησίας για συνενοχή με αντάλλαγμα περισσότερη εξουσία.

«Η εκκλησία πρέπει να επιστρέψει στη σωστή της θέση» , δήλωσε.
«Πολλοί ιερείς δεν επέστρεψαν στο θρησκευτικό τους πεδίο, επειδή άρχισαν να απολαμβάνουν τους πολιτικούς τους ρόλους» .

Ακολουθεί το βίντεο:




Δες και αυτό!