Συγκινητικές κουήρ φωτογραφίες από τη δεκαετία του ’50

07/05/2020
από
Συγκινητικές κουήρ φωτογραφίες από τη δεκαετία του '50

Πριν από εβδομήντα χρόνια, οι ΛΟΑΤΚΙ+ πρόγονοί μας μπορούσαν να απολαμβάνουν φευγαλέα μια ξέγνοιαστη, 24ωρη κουήρ ζωή, με αποδράσεις σε περιορισμένους επιλεγμένους προορισμούς στην Αμερική (Provincetown, Massachusetts, Cherry Grove, Νέα Υόρκη, Key West, Φλόριντα, κα). Από αυτά τα μέρη, ίσως το πιο γνωστό ήταν το Cherry Grove στο Fire Island. Απέχει μόλις 60 μίλια από το Μανχάταν, δεν είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο και μπορεί κανείς να πάει εκεί μόνο με πλοίο, ή υδροπλάνο.

Αυτή η επιπλέον δυσκολία έκανε το Grove ένα μέρος, όπου τα κουήρ άτομα της εποχής ένιωθαν ότι θα μπορούσαν πραγματικά να χαλαρώσουν, και στα τέλη της δεκαετίας του 1940, η πόλη προσελκύει γκέι και λεσβίες από παντού. Εκεί, κατά τη διάρκεια της συντηρητικής εποχής του ηθικού πανικού Lavender Scare, που συνέδεε τα γκέι άτομα με τον κομουνισμό, υπό τον γερουσιαστή Joseph McCarthy, οι γκέι και οι λεσβίες κοινωνικοποιήθηκαν ανοιχτά, συχνά και στους στρέιτ γείτονές τους, και βρήκαν τη συναισθηματική και κοινωνική υποστήριξη να ανοιχτούν και να ευτυχήσουν.

Μία γεύση από αυτή τη ζωή της δεκαετίας του 1950 στο Cherry Grove, υπάρχει στην έκθεση στο Stonewall National Museum & Archives.

Συγκινητικές, οικείες φωτογραφίες της καθημερινής ζωής στην πόλη και στην παραλία, μιας και τη δεκαετία του 1950 κρατιόμαστε από το χέρι κι αυτό ήταν εξίσου επαναστατικό, με το να φορέσει ένας άνδρας από την παρέα μία γόβα.

Για περισσότερα σχετικά με την ιστορία του Cherry Grove, επισκεφθείτε το CherryGroveArchivesCollection.com




Δες και αυτό!