“Νομίζω πώς ήρθε η στιγμή να πω στον κόσμο ότι είμαι γκέι”

05/05/2020
από

Ο Dennis Del Valle είναι ένας επαγγελματίας βολεϊμπολίστας από το Πουέρτο Ρίκο. Αυτή την περίοδο διαγωνίζεται στην Ελβετία. Ο Del Valle αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του.

https://www.instagram.com/p/B8OOn3Phe_0/

Μιλώντας στο 24 Hours, δήλωσε πως στόχος του ήταν να δείξει ότι οι γκέι αθλητές μπορούν να παίξουν σε μεγάλες ομάδες.

“Τώρα είναι η στιγμή να μιλήσω“, τόνισε ο Del Valle. “Να πω στον κόσμο πως είμαι γκέι. Υπάρχουν πολλοί νέοι αθλητές που ζουν στην ντουλάπα. Γι΄αυτό και θέλω να τους πω, να του δείξω ότι έχω μια επιτυχημένη καριέρα ως γκέι. Ελπίζω πως αυτό θα τους κάνει να αναρωτηθούν ‘γιατί όχι κι εγώ;’. Ίσως να μπορέσω αν αλλάξω τη ζωή κάποιου. Ίσως τα λόγια μου να βοηθήσουν κάποιον να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να αισθανθεί ασφάλεια και να μην σταματήσει να παίζει εξ αιτίας του φόβου της απόρριψης.”

https://www.instagram.com/p/B7s14U1h3QS/

Ο Del Valle αυτή την περίοδο παίζει σε μια ελβετική ομάδα ενώ έχει βραβευτεί δύο φορές ως ο καλύτερος αθλητής στη χώρα. Πρόκειται για τον πρώτο ανοιχτά γκέι αθλητή που διαγωνίζεται σε μεγάλη ομάδα στην Ελβετία.

https://www.instagram.com/p/B9RLywphboc/

Σχετικά με την αντίδραση των συμπαικτών του ο Del Valle δηλώνει μετανιωμένος που δεν το έκανε νωρίτερα, αν και είχε κάνει κάποιες συζητήσεις με ένα μέλος της ομάδας.

https://www.instagram.com/p/B7nsiYoBnE3/

“Δεν ήθελα να σπάσω τη χημεία της ομάδας. Να γίνουν τα πράγματα περίεργα στα αποδυτήρια για κάποιους, να φαντάζονται πράγματα εξ αιτίας της ομοφυλοφιλίας μου ή ό,τι/ Ευτυχώς έκανα λάθος κι όλα είναι μια χαρά”.




Δες και αυτό!