5 κουήρ πράγματα που δεν ξέρεις για το Star Wars

05/05/2020
από
5 κουήρ πράγματα που δεν ξέρεις για το Star Wars

Το Star Wars είναι μεγαλύτερο και καλύτερο από ποτέ. Με το πρόσφατο τέλος του saga του Skywalker, με το νέο θεματικό πάρκο της Disney, με μια νέα τηλεοπτική σειρά και με μία ολοκαίνουργια σειρά βιβλίων, κόμικ, βιντεοπαιχνιδιών και πολλά άλλα, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να είσαι φαν του Star Wars!

5 κουήρ πράγματα που δεν ξέρεις για το Star Wars

Όταν η Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) δημοσίευσε το 2016 το “Studio Responsibility Index” – Star Wars’ parent studio για την Disney, φαίνεται ότι το Star Wars δεν τα πήγε τόσο καλά. Η GLAAD σημείωσε:
“Για πρώτη φορά από την έναρξη αυτής της αναφοράς, η GLAAD δε βρήκε περιεχόμενο που να περιλαμβάνει συμπεριληπτικό ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχόμενο μεταξύ των ετήσιων ταινιών της Disney.” 

Καθώς τα έργα επιστημονικής φαντασίας έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουν ξεχωριστούς κόσμους, των οποίων οι προηγμένες κοινωνίες μπορούν να χρησιμεύσουν ως σχόλια για τις δικές μας κοινωνίες, το πιο προφανές πεδίο, όπου η Disney θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες είναι οι επερχόμενες ταινίες Star Wars. Το 2015 η ταινία “The Force Awakens” εισήγαγε ένα νέο συμπεριληπτικό τρίο πρωταγωνιστών, το οποίο επιτρέπει στους δημιουργούς να διηγηθούν νέες ιστορίες, καθώς αναπτύσσουν το παρασκήνιο τους.

Ωστόσο, ενώ οι ταινίες μπορεί να μην έχουν τελικά και μεγάλη αναπαράσταση σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, θα εκπλαγείτε με τον αριθμό των κουήρ χαρακτήρων και των στοιχείων συμπεριληπτικότητας. Έτσι, προς τιμήν της χθεσινής Ημέρας του Star Wars (May the Fourth be with you!), εδώ συγκεντρώσαμε πέντε κουήρ πράγματα, που ίσως δεν γνωρίζετε για το Star Wars.

1. Η Juhani ήταν η πρώτη λεσβία χαρακτήρας – κατά λάθος

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Corbin Hunter (@corbinjhunter) στις

Το 2003 το βιντεοπαιχνίδι ρόλων Knights of the Old Republic, είχε πολλά customizable στοιχεία. Και λόγω ενός αρχικού σφάλματος, οι παίκτριες/ες μπορούσαν να ακολουθήσουν έναν λεσβιακό έρωτα με τον γυναικείο χαρακτήρα, Juhani.Αν και αυτό το romance δεν ήταν ποτέ legit, έδωσε ελπίδες στα κουήρ άτομα!


2. Ο Boba Fett έχει γκέι φίλους

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @let_the_wookiee_win στις

Ναι, ο πιο τρομακτικός bounty hunter στον γαλαξία κάνει παρέα με γκέι άτομα. Το 2006, η συγγραφέας Karen Traviss μας γνώρισε τον Goran Beviin, έναν από τους πιο αξιόπιστους υπολοχαγούς των Mandalorian, αλλά και γενικότερα, που είναι παντρεμένος με τον συνάδελφό του Medrit Vasur, καθιστώντας τους το πρώτο ανοιχτά γκέι ζευγάρι στην ιστορία των Star Wars.


3. Ο μεγαλύτερος συλλέκτης Star Wars στον κόσμο είναι γκέι

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mintinbox.net (@mintinbox_net) στις

Έχετε ακούσει ποτέ για την Rancho Obi-Wan; Είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή Star Wars στον κόσμο, που γεμίζει μια αποθήκη στο Sonoma County της Καλιφόρνια με περισσότερα από 300.000+ αντικείμενα. Ο ιδιοκτήτης αυτής της εντυπωσιακής συλλογής δεν είναι άλλος από τον πρώην Διευθυντή Διαχείρισης Περιεχομένου και Επικεφαλής των Σχέσεων με τις/τους Star Wars φανς, Steve Sansweet. Ο Sansweet ήταν εκπρόσωπος της Lucasfilm για σχεδόν 15 χρόνια και συνεχίζει να ενεργεί ως σύμβουλος φανς της εταιρείας. Το 2013, ο Sansweet κλήθηκε να συμμετάσχει σε ένα βίντεο για το ιστολόγιο Gay Family Value, για τον mega-Star Wars φαν, μαζί με τον σύζυγό του Bob, που είναι μαζί για περισσότερα από 37 χρόνια. Ο Steve έγραψε ακόμη και για την εμπειρία του στο επίσημο ιστολόγιο StarWars.com


4. Σήμερα υπάρχουν επισήμως γκέι χαρακτήρες στα νέα Star Wars

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Star Wars Books (@delreystarwars) στις

Τον Απρίλιο του 2014, η Lucasfilm ανακοίνωσε ότι όλο το υπάρχον υλικό από τις ιστορίες του “Expanded Universe” μεταφέρεται στο “Legends” , ανοίγοντας το δρόμο για ένα ολοκληρωμένο τοπίο περιεχομένου Star Wars και ήδη έχουμε δει μια σειρά από λεσβίες και γκέι χαρακτήρες – κάτι που είναι τέλειο!


5. Ο J.J. Ο Abrams είναι πεπεισμένος ότι θα δούμε γκέι χαρακτήρες στις ταινίες του Star Wars

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amalgam Collectors Xalapa (@amalgam_zone) στις

Όταν ρωτήθηκε αν βλέπει γκέι χαρακτήρες σε έναν γαλαξία πολύ-πολύ μακριά, ο σκηνοθέτης του “The Force Awakens” , J.J. Ο Abrams είπε:
“Φυσικά! Όταν μιλάω για συμπεριληπτικότητα δεν αποκλείω τους γκέι χαρακτήρες. Μιλάμε για συμπεριληπτικότητα. Φυσικά.”


Σίγουρα, έχουμε μια πολύ, πολύ, πολύ μικρή γεύση από κουήρ περιεχόμενο, ενώ έχουμε κάποια εξαιρετικά bromances στο Star Wars, αλλά θα ήταν υπέροχο να βλέπαμε έναν out-and-proud χαρακτήρα στο σύμπαν. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν θα δούμε ποτέ μία πραγματική, πλήρη αναπαράσταση ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρων στη μεγάλη οθόνη σε μια ταινία του Star Wars, αλλά όλα δείχνουν πως τα αστέρια φαίνεται να ευθυγραμμίζονται προς τα εκεί.

May the Fourth be with you!




Δες και αυτό!