Ο πρώην Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ συνδέει τους γκέι γάμους με τον «Αντίχριστο»

04/05/2020
από

Σύμφωνα με το ιταλικό Corriere Della Sera, ο 93χρονος πρώην Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ – ο οποίος διετέλεσε Πάπας από το 2005 μέχρι το 2013 – έδωσε μια σπάνια συνέντευξη στον Peter Seewald για τη δημοσίευση μιας νέας βιογραφίας.

Σε αυτήν, ο πρώην Πάπας μιλά ανοιχτά ομοφοβικά για τους ομόφυλους γάμους και τη μεταχείριση της ομοφοβίας από την κοινωνία. Ο πρώην Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ δηλώνει αναστατωμένος που η ομοφοβία «εξοντώνεται από την κοινωνία» .

«Πριν από 100 χρόνια, όλοι θα το θεωρούσαν παράλογο να μιλάμε για ομόφυλο γάμο. Σήμερα, κάποιος που αντιτάσσεται σ’ αυτό φιμώνεται από την κοινωνία.” 

Καταδικάζοντας επίσης τη εξωσωματική γονιμοποίηση , ο Πάπας Βενέδικτος πρόσθεσε:

«Η σύγχρονη κοινωνία βρίσκεται στη μέση της διαμόρφωσης μίας αντιχριστιανικής θρησκείας , και αν κάποιος της αντιταχθεί, τιμωρείται από την κοινωνία με αφορισμό.
Ο φόβος αυτής της πνευματικής δύναμης του Αντίχριστου είναι τότε πολύ φυσικός και χρειάζεται πραγματικά τη βοήθεια προσευχών εκ μέρους ολόκληρης της επισκοπής και της Παγκόσμιας Εκκλησίας για να αντισταθεί σε αυτήν» .

Η βιογραφία καταγράφει τη ζωή του Γερμανού πρώην Πάπα, που λεγόταν Joseph Ratzinger, και ακολουθεί την άνοδο του στην Εκκλησία από τα πρώτα του χρόνια στη Νεολαία του Χίτλερ. Μάλιστα, ως Πάπας, ο Βενέδικτος ΙΣΤ’ αντιτάχθηκε επιθετικά κατά των ΛΟΑΤΚΙ+  δικαιωμάτων. Κατά τη διάρκεια της θητείας του αφιέρωσε μεγάλο μέρος των πόρων της Εκκλησίας για να αντιταχθεί στον γάμο των ομοφυλοφίλων, που ισχυρίστηκε ότι «απειλεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το μέλλον της ίδιας της ανθρωπότητας» .

Επέμεινε:

«Υπάρχει επίσης ανάγκη να αναγνωριστεί και να προωθηθεί η φυσική δομή του γάμου, ως η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας ενόψει προσπαθειών να τον καταστήσει νομικά ισοδύναμο με ριζικά διαφορετικούς τύπους ένωσης. Τέτοιες απόπειρες βλάπτουν και οδηγούν στην αποσταθεροποίηση του γάμου (σ.σ. cis ετεροκανονικού), αποκρύπτοντας τη συγκεκριμένη φύση του και τον απαραίτητο ρόλο του στην κοινωνία» .

Παρόλο που οι Πάπες υπηρετούν συνήθως μέχρι το θάνατο, ο Βενέδικτος ΙΣΤ’ παραιτήθηκε το 2013 λόγω της κακής υγείας του, καθώς και σκανδάλων διαφθοράς και σεξουαλικής κακοποίησης στην Εκκλησία.

Αντικαταστάθηκε από τον σημερινό Πάπα, τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος έχει επιδιώξει μια πιο φιλελεύθερη κίνηση δημοσίων σχέσεων.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!