21 από τα χειρότερα τραγούδια δημοφιλών καλλιτέχνιδων-χνών

04/05/2020
από

Ορισμένες τραγουδιστές και ορισμένοι τραγουδιστές, όπως η Ariana Grande κι η Lorde, έχουν απορρίψει τα ίδια τους τα τραγούδια με τα χρόνια.

Μερικά κομμάτια, όπως το «E-mail My Heart» της Britney Spears και το «Ur So Gay» της Katy Perry δεν είχαν ιδιαίτερη απήχηση με την πάροδο του χρόνου. Κάποιες/οι καλλιτέχνιδες/ες δεν είχαν ιδιαίτερη επιτυχία στην προσπάθειά τους να δοκιμάσουν νέα είδη τραγουδιών. Παράδειγμα αποτελεί κι ο Justin Timberlake που τραγούδησε σε ήχους countryfolk το «The Hard Stuff» .

Ορίστε, λοιπόν, 21 απ’ τα χειρότερα σόλο τραγούδια:

1) Το «Look What You Made Me Do» της Taylor Swift

Όταν το single της απ’ το άλμπουμ «Reputation» κυκλοφόρησε το 2017, μπερδευτήκαμε. Με στίχους που φάνηκε να είναι η πιο πρόσφατη δόση στην πολυετή διαμάχη Kanye – Taylor, η δήλωση της «παλιάς Taylor» ως «πεθαμένης» , κι ο ρυθμός που φαίνεται να είναι εμπνευσμένος σε μεγάλο βαθμό απ’ το «Im Too Sexy» του Right Said Fred (1991), το νέο κομμάτι συνάντησε τρόμο και γοητεία.

Ο μουσική δημοσιογράφος Meaghan Garvey του Pitchfork ίσως περιέγραψε το τραγούδι καλύτερα, αποκαλώντας το «σόου παραπόνων» .


2) Το «Real Man» του Bruce Springsteen

Ακόμα κι ένας απ’ τους καλύτερους συνθέτες εν ζωή μπορεί να κάνει αστοχίες. Αυτό το τραγούδι, απ’ το άλμπουμ «Human Touch» (1992), έχει μερικά σημαντικά ζητήματα. Για τους αρχάριους, ο ήχος του τραγουδιού ήταν κάπως παλιακός.

Κατά την κατάταξη της δισκογραφίας 327 κομματιών του Springsteen για το Vulture, η δημοσιογράφος μουσικής Caryn Rose τοποθέτησε το “Real Man” σε χαμηλή θέση, γράφοντας «Η εισαγωγή του synthesizer είναι απαίσια και ντροπιαστική» .


3) Το «Ur So Gay» της Katy Perry

Παρόλο που το κατά πολύ δημοφιλέστερο τραγούδι της «I Kissed a Girl» έχει αποτελέσει αντικείμενο κριτικής για την υποτυπώδη και αναμφίβολα για την εκμετάλλευση της queer σεξουαλικότητας, το «Ur So Gay» είναι απλά αδικαιολόγητο.

Το κομμάτι, απ’ το άλμπουμ της «One of the Boys» (2008), φαίνεται ότι χρησιμοποιεί το «gay» ως προσβολή για έναν (straight) hipster άντρα και, σε ένα σημείο, η Perry γίνεται γραφική λέγοντάς του «στολίσου με μαντήλι της H&M» . Για να μην αναφέρουμε ότι ολόκληρο το τραγούδι είναι γεμάτο με δυνητικά επιβλαβή στερεότυπα που εξακολουθούν να είναι δυσάρεστα, παρόλο που η Perry κυκλοφόρησε το τραγούδι πριν από μια δεκαετία…

Σε μια συνέντευξη του 2008 στο περιοδικό Prefix, η καλλιτέχνιδα δήλωσε ότι το κομμάτι δεν προοριζόταν ποτέ για να ενισχύσει τα αρνητικά στερεότυπα, λέγοντας: «Δεν είμαι ο τύπος του ατόμου που αποκαλεί τα πάντα γκέι στο πέρασμά του. Αυτό το τραγούδι αφορά έναν συγκεκριμένο άντρα που συνήθιζα να βγαίνω και τα συγκεκριμένα ζητήματα που είχε… Οι ακροατές πρέπει να διαβάσουν το περιεχόμενο του τραγουδιού και να αποφασίσουν μόνοι τους» .

Ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Entertainment Weekly τ’ ονόμασε το χειρότερο κομμάτι της στην κατάταξη των τραγουδιών της το 2017.


4) Το «Galway Girl» του Ed Sheeran

Το αισιόδοξο κομμάτι για ένα κορίτσι απ’ την Ιρλανδία είναι ίσως το πιο επικριμένο single απ’ το άλμπουμ του Ed Sheeran «Divide» (2017). Τόσο η μελωδία όσο κι οι στίχοι του τραγουδιού προσέλκυσαν κριτικούς, αλλά και αρκετούς ακροατές να δημιουργούν ακόμη και memes για το πόσο πραγματικά δε θέλουν να ακούσουν πλέον το «Galway Girl» .

Το προσωπικό του περιοδικού Time το ονόμασε ένα από τα χειρότερα τραγούδια του 2017, χαρακτηρίζοντάς το ως «ένα τραγούδι που μπορεί να οδηγήσει σε ύφεση τον τουρισμό στο Δουβλίνο για τα επόμενα χρόνια» .


5) Το «Truck Yeah» του Tim McGraw

Το είδωλο της country Tim McGraw κυκλοφόρησε μια σειρά διαχρονικών κομματιών, αλλά το τραγούδι του «Truck Yeah» (2012) απ’ το άλμπουμ του “Two Lanes of Freedom” δεν είχε να πει πολλά. Όπως έγραψε ένας κριτικός για το SavingCountryMusic.com, «Δεν υπάρχει ιστορία. Το τραγούδι απλώς εκσφενδονίζει τα στερεότυπα τεχνουργήματα του πολιτισμού, ενώ κρέμεται σε μία μονότονη φωνητική νότα με μικρές παραλλαγές» .


6) Η ίδια η Ariana Grande έχει δηλώσει ότι μισεί το πρώτο της single «Put Your Hearts Up» .

Η Ariana Grande μίλησε δημόσια για το πόσο ντροπιασμένη είναι απ’ αυτό το πρώιμο κομμάτι και το συνοδευτικό του βίντεο, λέγοντας ότι «απευθύνεται σε παιδιά κι ένιωσε τόσο ψεύτικη» . Το τραγούδι του 2011 βγήκε όταν η τραγουδίστρια άλλαζε από ηθοποιός του Nickelodeon σε ποπ σολίστ.

Η τραγουδίστρια συνέκρινε το ντροπιαστικό «Put Your Hearts Up» με το «scrolling down στο Facebook» και είπε ότι εξακολουθεί να έχει εφιάλτες για αυτό.


7) Το «Jewels & Drugs» της Lady Gaga

Το “Jewels & Drugs” με τους T.I., Too $ hort, και Twista είναι κακό στο άλμπουμ του 2013, «Artpop» . Αν και ορισμένες/οι ποπ καλλιτέχνιδες/ες μπορούν να κάνουν επιτυχημένη ραπ, φαίνεται ότι, παρά το τεράστιο ταλέντο της, η Lady Gaga δεν είναι μία από αυτές.

Αντί να ξοδεύουμε τις υπόλοιπες μέρες μας προσπαθώντας να καταλάβουμε τι σημαίνει «slap honey on a young pancake» (ναι, αυτό είναι ένας στίχος), απλά ας το προσπεράσουμε.


8) Το «Closed on Sunday (Chick-fil-A)» του Kanye West

Ορισμένοι βρήκαν το τελευταίο άλμπουμ του Kanye West, «Jesus is King» , απωθητικό για τις επιθετικές θρησκευτικές του αποχρώσεις, που είναι μια απόκλιση από την υπόλοιπη δισκογραφία του ράπερ. Κάποιοι επέκριναν το «Closed on Sunday (Chick-fil-A)» για το συνδυασμό θρησκευτικών στίχων (όπως «Ακολουθήστε τον Ιησού, ακούστε και υπακούστε») με μια αφελή αναφορά σε δημοφιλή αλυσίδα fastfood.


9) Το «Lolita» της Lana Del Rey

Το «Lolita», ένα κομμάτι μπόνους από το άλμπουμ “Born to Die” της Lana Del Rey το 2012, δεν τα πήγε καλά. Είναι εύκολο να πούμε ότι το «Lolita», με τα λόγια του για την εφηβεία, προέρχεται από την ίδια εποχή με τραγούδια όπως το «Off to the Races» και το «Diet Mountain Dew» – αλλά στερείται ρυθμού, επιδεξιότητας ή εφευρετικότητας σε σύγκριση με τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια. Στην πραγματικότητα, ο Billboard, Richard S., τ’ ονόμασε το δεύτερο χειρότερο κομμάτι της.


10) Το «Psycho» του Post Malone

Το κομμάτι του Posty «Psycho» με τον Ty Dolla $ign, δεν άρεσε. Το τραγούδι απ’ το άλμπουμ του Post Malone για το 2018 «Beerbongs & Bentleys» στερείται πρωτοτυπίας και φαντασίας. Επιπλέον, έχει κοινότυπους στίχους. Ίσως, δεν αποτελεί έκπληξη, που το περιοδικό Time τ’ ονόμασε το χειρότερο κομμάτι του 2018.

11) Το «E-mail My Heart» της Britney Spears

Η Britney Spears έκανε μερικές απ’ τις μεγαλύτερες και καλύτερες ποπ επιτυχίες των τελευταίων 20 ετών, αλλά το «Email My Heart» είναι απλώς ένα filler κομμάτι απ’ το άλμπουμ του 1999, «… Baby One More Time» . Το Entertainment Weekly το έχει κατατάξει ως το χειρότερο απ’ τα τραγούδια της.


12) Το «The Lazy Song» του Bruno Mars

Αυτό το συγκεκριμένο τραγούδι, απ’ το ντεμπούτο του άλμπουμ του 2010 «DooWops and Hooligans», ήταν εκπληκτικά ενοχλητικό ενώ ο Clint Hale από το Houston Press, αναγνώρισε την κακογουστιά του τραγουδιού, αλλά βρήκε επίσης τον ήχο και τους στίχους του να είναι επίσης προϊόν τεμπελιάς. Κι όταν συγκρίνετε αυτό το κομμάτι με μερικές απ’ τις πιο εντυπωσιακές μπαλάντες του Mars, απλά δε γίνεται.


13) Το «B—- I’m Madonna» της Madonna

Από το άλμπουμ του ποπ ειδώλου του 2015 «Rebel Heart» , αυτό το single με τον Nicki Minaj ήταν διασκεδαστικό, αλλά δεν είχε μελωδία, ήταν ένα χάος.


14) Το «Glow» του Drake

Αυτό το κομμάτι απ’ το άλμπουμ του Drake «More Life» (2017) επαναλαμβάνεται τόσο μουσικά όσο και λυρικά. Ο στίχος «Watch out for me, Im about to glow» ακούγεται πάρα πολλές φορές σε ένα αργό, απλό και μη εμπνευσμένο ρυθμό.


15) Το «Hold On» της Selena Gomez

Αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι, στο οποίο εμφανίστηκε με τον Ben Kweller για την ταινία του 2014 «Rudderless» , κατατάχθηκε ως το χειρότερο τραγούδι της Selena Gomez απ’ τους οπαδούς στο Reddit.


16) Το «The Mexican Connection» του Billy Joel

Σύμφωνα με τον Christopher Bonanos του Vulture, το «The Mexican Connection» απ’ το άλμπουμ του 1974 «Streetlife Serenade» είναι ένα από τα χειρότερα κομμάτια του. Ο Bonanos περιγράφει ότι το κομμάτι “σα τη δωρεάν μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα που χρησιμοποιείται στα βίντεο του YouTube και είναι δύσκολο να διαφωνήσουμε μαζί του.


17) Το «Beauty and a Beat» του Justin Bieber (ft. Nicki Minaj)

Από τον ανόητο τίτλο του τραγουδιού έως το ίδιο το τραγούδι, αυτό το κομμάτι απλά δεν ακούγεται. Ο ίδιος ο Bieber είπε ότι δεν ήταν ποτέ οπαδός του τραγουδιού – «ήταν απλά ένα δημοφιλές στυλ για την εποχή εκείνη» .


18) Το cover του «Back to Black» απ’ τη Beyoncé

Αυτό το κομμάτι, στο οποίο συμμετέχει ο Andre 3000 και ηχογραφήθηκε για το «The Great Gatsby» του 2013, απλά δεν έκανε επιτυχία. Το περιοδικό Spin τ’ ονόμασε το χειρότερο απ’ τα 176 τραγούδια.


19) Το «Love in the Dark» της Adele

Η μπαλάντα, απ’ το άλμπουμ της «25» του 2015 δεν είναι τίποτα το τρομερό σε σύγκριση μ’ άλλες δουλειές της, αποτυγχάνοντας να επιδείξει το ίδιο φωνητικό ταλέντο και συναισθηματικό βάθος μερικών απ’ τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Ο συγγραφέας του Billboard, Chuck Arnold, το κατέταξε ως το τελευταίο απ’ όλα τα ηχογραφημένα τραγούδια της Adele σε ένα αφιέρωμα το 2018 για την τραγουδίστρια.


20) Το “The Hard Stuff” του Justin Timberlake

Το άλμπουμ του Justin Timberlake «Man of the Woods» , που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2018, «θάφτηκε» απ’ τους κριτικούς και θαυμαστές. Το περιοδικό Time συμπεριέλαβε το «The Hard Stuff» στη λίστα με «Τα χειρότερα του 2018» αποκαλώντας το «ακατάστατο, με ασταθή μελωδία, με τη φωνή του να χάνεται στους στίχους» .


21) Η ίδια η Lorde έχει απορρίψει το «Royals»

Το «Royals» μπορεί να ξεκίνησε την καριέρα της, αλλά η Lorde έχει «θάψει» δημοσίως το single της, το οποίο είναι απ’ το άλμπουμ του 2013 «Pure Heroine» . Σε συνέντευξή της στο Daily Record, δήλωσε: «Καμία από τις μελωδίες δεν είναι cool ή καλή. Είναι καταστροφικό» . Το συγκρίνει ακόμη και με τον ήχο κλήσης του Nokia 2006.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!