HIV: Μια (πιθανή) θεραπεία που θέλει να αντικαταστήσει την καθημερινή λήψη φαρμάκων

03/05/2020
από

Επιστήμονες στις ΗΠΑ έχουν αναπτύξει μια πιθανή θεραπεία για τον HIV, η οποία θέλει να αντικαταστήσει την καθημερινή αγωγή -που λαμβάνουν τα άτομα που ζουν με τον ιό- με μια ένεση τον χρόνο.

Η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου της Νεμπράσκα δημοσίευσε τα ευρήματα της έρευνά της στο περιοδικό Nature Materials.

Η ομάδα κατάφερε να αναπτύξει το πρώτο αντιρετροϊκό φάρμακο μακράς διαρκείας για την πρόληψη του HIV. Τώρα ελπίζει να εξαλείψει τα ζητήματα που προκύπτουν από την καθημερινή φαρμακευτική αγωγή, αναφέρει η News Medical.

Εάν το συγκεκριμένο φάρμακο HIV περάσει επιτυχώς τα στάδια της κλινικής δοκιμής, θα μπορούσε να απλοποιήσει σημαντικά τις επιλογές θεραπείας για όσους ζουν με τον ιό.

Το φάρμακο θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει σημαντικά στην καταπολέμηση της μετάδοσης του ιού.

Οι επιστήμονες δημιούργησαν την πιθανή θεραπεία από το “cabotegravir” (CAB), ένα φάρμακο για τον HIV που εμποδίζει τον ιό να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα.

«Αυτή η φαρμακευτική ανακάλυψη μπορεί όχι μόνο να αντιμετωπίσει αλλά και να αποτρέψει τη μετάδοση του ιού. Αυτό μπορεί σίγουρα να είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη θεραπεία», δήλωσε ο Howard Gendelman, υπεύθυνος της επιστημονικής ομάδας.




Δες και αυτό!