Ταϊβάν : 50.000 διαδηλωτές κατά της ομοφοβίας

01/11/2011
antivirus magazine διαφήμιση

 “Τέλος στις διακρίσεις ” φώναζαν οι περίπου 50.000 διαδηλωτές στους δρόμους στο κέντρο της Ταϊπέι. Η πρωτοφανής διαδήλωση, κατάφερε να συγκεντρώσει και πολλούς ξένους, ειδικά από την Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα.

Οι διοργανωτές οι οποίοι έχουν οργανώσει και το μεγαλύτερο Gay Pride της Ασίς το 2010, με ρεκόρ 30.000 συμμετέχοντες είναι υπερύφανοι που φέτος κατάφεραν να συγκεντρώσουν 50.000 διαδηλωτές για να ενώσουν τις φωνές τους κατά της ομοφοβίας.

“Στο επόμενο Pride θα έχουμε ακόμη πιο πολύ κόσμο, μιας και φέτος είχαμε πολλά περιστατικά και διακρίσεις κατά ΛΟΑΔ πολιτών ” δήλωσε ο Hiro Liu, ένας από τους διοργανωτές.

Στη χώρα έχει δημιουργηθεί σκάνδαλο μετά τη μεταμόσχευση οργάνων από οροθετικό δότη σε πέντε ασθενείς. Το νοσοκομείο το οποίο είχε κάνει τις μεταμοσχεύσεις δεν είχε εξετάσει τον δότη οργάνων και δε γνώριζε ότι ήταν οροθετικός, ενώ η νομοθεσία ορίζει ξεκάθαρα ότι η διοίκηση του νοσοκομείου όφειλε να κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις πριν τις μεταμοσχεύσεις.

Αυτό το γεγονός έκανε πολλούς πολίτες να ζητούν να απαγορευτεί στη ΛΟΑΔ κοινότητα να είναι δωρητές οργάνων. Αυτό το αίτημα ( το οποίο καταδίκασαν όλες οι ΛΟΑΔ οργανώσεις αλλά και οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα ) καθώς και οι συχνές επιθέσεις κατά ΛΟΑΔ πολιτών έκανε τη φετινή πορεία να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου.

“Το AIDS είναι ασθένεια και όχι έγκλημα. Η κοινωνία συνεχίζει να θεωρεί ότι το AIDS αφορά μόνο τους ομοφυλόφιλους αλλά αυτό είναι το μεγάλο λάθος τους” υπογράμμισε ο Hiro Liu.

Η Δημοκρατία της Κίνας (Παραδοσιακά κινέζικα: 中華民國, Απλοποιημένα κινέζικα: 中华民国, Τσανγκ Κουά Μιν Κουό), γνωστότερη ως Ταϊβάν (Παραδοσιακά κινέζικα: 臺灣 ή 臺灣, Απλοποιημένα κινέζικα: 台湾)και παλαιότερα ως Εθνικιστική Κίνα ή Φορμόζα, είναι μια νησιωτική χώρα της Ανατολικής Ασίας με έκταση 35.980 km² και πληθυσμό (κατατάσσεται 49η) 22.974.347. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Ταϊπέι, αλλά επίσημη πρωτεύουσα θεωρεί τη Ναντζίνγκ, την οποία διεκδικεί από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Επίσημη γλώσσα είναι η Βορειοκινεζική (Μανδαρινική). Η Δημοκρατία της Κίνας δεν αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος από τις περισσότερες χώρες και διεθνείς οργανισμούς, αλλά ως επαρχία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Ως ανεξάρτητη έχει αναγνωρισθεί μόνο από 24 κράτη. Στις 12 Απριλίου του 2008 η Κίνα και η Ταϊβάν είχαν συνάντηση υψηλού επιπέδου, στο περιθώριο οικονομικής διάσκεψης. Συναντήθηκαν ο Πρόεδρος της Κίνας Χου Ζιντάο με τον εκλεγμένο αντιπρόεδρο της Ταϊβάν, Βίνσεντ Σιου. Ήταν η πρώτη συνάντηση αυτού του επιπέδου από το 1949. Το Νοέμβριο του ιδίου χρόνου οι διαπραγματευτές των δύο χωρών υπέγραψαν ιστορική συμφωνία για τριπλασιασμό των αεροπορικών ταξιδιών και απευθείας εμπόριο.

( πηγή σημειώσεων Wikipedia )

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!