Το Facebook απαγόρευσε διαφήμιση για την Εβδομάδα Λεσβιακής Ορατότητας

27/04/2020
από

«[Αυτό] τονίζει γιατί χρειάζεται να γιορτάζουμε την Εβδομάδα Λεσβιακής Ορατότητας. Δεν έχει αποκλειστεί καμία από τις άλλες διαφημίσεις μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα» .

Το Facebook απαγόρευσε μια διαφήμιση που αφορούσε την Εβδομάδα Λεσβιακής Ορατότητας και περιείχε ενημερωτικό δελτίο τύπου του Ιδρύματος Peter Tatchell, ενός ανεξάρτητου φιλανθρωπικού οργανισμού για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο είχε επιμεληθεί ως guest η Linda Riley, εκδότρια του περιοδικού DIVA, και μία από τις συντονίστριες της φετινής Πρώτης Εβδομάδας Λεσβιακής Ορατότητας.

«Είμαστε θυμωμένοι που η προσπάθειά μας να στηρίξουμε τη λεσβιακή κοινότητα έχει σαμποταριστεί» , δήλωσε ο Peter Tatchell, διευθυντής του Ιδρύματος. «[Αυτό] τονίζει γιατί χρειάζεται να γιορτάζουμε την Εβδομάδα Λεσβιακής Ορατότητας. Δεν έχει αποκλειστεί καμία από τις άλλες διαφημίσεις μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.”

Το Facebook ισχυρίζεται ότι απαγόρευσε την διαφήμιση επειδή «αναφέρει πολιτικά θέματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών, ή την υφιστάμενη ή προτεινόμενη νομοθεσία» . Ο Tatchell υποστήριξε ότι η διαφήμιση: «Δεν έκανε τίποτα από αυτά τα πράγματα.» 

Η διαφήμιση κυκλοφόρησε την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020, για 48 ώρες πριν μπλοκαριστεί, παρά το γεγονός ότι είχε αρχικά εγκριθεί από το Facebook. Ο οργανισμός χρεώθηκε μάλιστα κανονικά για τη διαφήμιση.

«Η διαφήμιση ήταν αθώα και το Facebook την έχει κατηγοριοποιήσει μαζί με όσες διαφημίσεις είχαν προσπαθήσει να επηρεάσουν την ψηφοφορία του Brexit και τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ» , πρόσθεσε ο Tatchell.

«Η Εβδομάδα Λεσβιακής Ορατότητας δεν στοχεύει πολιτικά, ή ζητήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Είναι μια μη κομματική πολιτική και είναι μια φανταστική πρωτοβουλία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.” 

Το DIVA αντιμετώπισε στο παρελθόν προβλήματα με το Facebook, όταν είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει μια σελίδα με τη λέξη λεσβία. Η πλήρης διατύπωση της λογοκριμένης διαφήμισης στο Facebook ήταν: «Μάθετε για τις λεσβίες που αναπτερώθηκαν, όταν βρήκαν έναν νέο τρόπο να νυμφευθούν, κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Το #PTFweekly γιορτάζει τη #LesbianVisibilityWeek με guest τη Linda Riley του περιοδικού DIVA.” 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!