12 σειρές για παιδιά με χαριτωμένα κουήρ ζευγάρια

29/04/2020

Το Danger Force δεν είναι η μόνη παιδική σειρά που έχει ΛΟΑΤΚΙ ζευγάρια!

Η σειρά υπερηρώων Danger Force του Nickelodeon έγινε είδηση πρόσφατα, όταν έδειξε ένα επεισόδιο, που περιείχε μία πολύ γλυκιά οικογένεια με δύο γκέι μπαμπάδες. Η αγαπημένη σειρά του Nickelodeon δεν είναι η μόνη σειρά, που κάνει πρόοδο σχετικά με την εκπροσώπηση των κουήρ ζευγαριών. Οι 12 παρακάτω σειρές παρουσιάζουν κάποια από τα πιο αγαπημένα μας ΛΟΑΤΚΙ ζευγάρια, που έχουν εμφανιστεί ποτέ στην τηλεόραση!


She-Ra and the Princesses of Power, οι  μπαμπάδες του Bow

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης σεζόν της σειράς του Netflix, She-Ra and the Princesses of Power, αποκαλύφθηκε ότι ο Bow, ένας από τους καλύτερους φίλους της Adora, έχει δύο μπαμπάδες! Ήδη γνωρίζαμε ότι η σειρά είναι πολύ κουήρ, αλλά το να δούμε δύο στοργικούς, ανοιχτά γκέι γονείς, σε μία δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων, έκανε την καρδιά μας να σφύζει από χαρά!


Steven Universe, Ruby και Sapphire

Η πρωτοποριακή σειρά του Cartoon Network, Steven Universe, έγραψε ιστορία με τις Ruby και Sapphire, το λεσβιακό ζευγάρι, που πραγματοποίησε την πρώτη ομόφυλη πρόταση γάμου και τον πρώτο ομόφυλο γάμο σε δημοφιλή παιδική σειρά.


Adventure Time, Princess Bubblegum και Marceline

Το 2018, στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς Adventure Time, οι αγαπημένες των φαν Princess Bubblegum και Marceline the Vampire Queen επιτέλους φιλήθηκαν, επιβεβαιώνοντας αυτό που οι φανς τους γνώριζαν καιρό: ότι είναι σε σχέση! Οι φανς τους ήταν κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένοι!


Clarence, οι μαμάδες του Jeff

Το Cartoon Network έχει πολλή ΛΟΑΤΚΙ εκπροσώπηση, και η σειρά του Clarence (από τους δημιουργούς του Adventure Time), δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο ομώνυμος πρωταγωνιστής της σειράς Clarence έχει έναν κολλητό, τον Jeff, ο οποίος έχει δύο μαμάδες! Οι μαμάδες του Jeff περιλαμβάνονται, συχνά, σε πολλές από τις περιπέτειες των δύο φίλων!


Gravity Falls, Sheriff Blubs και Deputy Durland

Η ξεκαρδιστική σειρά του Disney Channel Gravity Falls επιβεβαίωσε το 2016, ότι δύο από τους πιο αστείους του χαρακτήρες, ο Sheriff Blubs και ο Deputy Durland ήταν ζευγάρι. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου επεισοδίου είπαν ότι ήταν μεθυσμένοι από εξουσία και αγάπη, και παντού οι καρδιές έσφυζαν από χαρά!


Arthur, Nigel Ratburn και Patrick

Το πρώτο επεισόδιο της 22ης σαιζόν της σειράς Arthur ονόματι “Mr. Ratburn and the Special Someone” , αποκάλυψε ότι ο αγαπημένος όλων δάσκαλος και λάτρης του κέικ, κύριος Ratburn, είναι ανοιχτά γκέι. Ο γάμος του με τον σύζυγό του Patrick ήταν ένα από τα πιο χαριτωμένα πράγματα, που έχει δείξει η τηλεόραση!


The Loud House, οι μπαμπάδες του Clyde,  Harold και Howard McBride

Το 2016 η σειρά του Nickelodeon The Loud House, σύστησε στους θεατές το διαφυλετικό ομόφυλο ζευγάρι Harold και Howard McBride, κάνοντάς τους έτσι το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι στην ιστορία του καναλιού.


Voltron: Legendary Defender, Shiro και Adam

Παρά το ότι η σειρά βρέθηκε σε αντιπαραθέσεις το 2018 λόγω queerbaiting*, κατά τη διάρκεια της 7ης σεζόν της σειράς του Netflix Voltron: Legendary Defender, αποκαλύφθηκε ότι ο Shiro, ένας από τους κύριους χαρακτήρες της σειράς, ήταν πράγματι γκέι και είχε σχέση με έναν δευτερεύοντα χαρακτήρα ονόματι Adam.


The Legend of Korra, Korra και Asami

Ενώ αποκαλύφθηκε κυριολεκτικά το τελευταίο λεπτό του τελευταίου επεισοδίου της σειράς The Legend of Korra sequel της σειράς Avatar: The Last Airbender– η σειρά πρωτοπόρησε παρουσιάζοντας έναν κουήρ κύριο χαρακτήρα, την Korra, και την αντίπαλό της, με την οποία αργότερα δημιούργησε φιλική σχέση και τελικά ερωτική, την Asami.


Good Luck Charlie, οι μαμάδες της Taylor, Susan και Cheryl

Η σειρά του Disney Channel τάραξε τα νερά το 2014, όταν παρουσίασε τις λεσβίες μαμάδες Susan και Cheryl στο προτελευταίο της επεισόδιο!


DuckTales, οι μπαμπάδες της Violet

Σε ένα επεισόδιο τον Απρίλη του 2020, το ριμέικ της σειράς της Disney XD DuckTales, αποκαλύφθηκε ότι ένας χαρακτήρας ονόματι Violet έχει δύο αξιαγάπητους μπαμπάδες! Όταν εμφανίζονται για πρώτη φορά, φοράνε και οι δύο μπλούζες που λένε πάνω “Είμαι με τον μπαμπά” και έχουν βέλη που δείχνουν ο ένας τον άλλο.


Danger Force, Justin και Dustan

Η κωμική σειρά υπερηρώων του Nickelodeon (spinoff του Henry Danger) είχε ένα επεισόδιο τον Απρίλη του 2020, όπου παρουσίαζε τους ομόφυλους γονείς Justin (Tommy Dickie) και Dustan (Brandon Claybon)! Το επεισόδιο  “Say My Name” είναι λίγο περίπλοκο (περιλαμβάνει απόδραση από τη φυλακή και τη λανθασμένη ταυτοποίηση ενός “κακού” ονόματι The Toddler), αλλά στην ουσία, μία ομάδα από παιδιά που εκπαιδεύονται να γίνουν υπερήρωες, βοηθάνε τον Ellis, ένα παιδί που έχει χαθεί, το οποίο τυχαίνει να έχει δύο μπαμπάδες!

“Ως γκέι άντρας που μεγάλωσε χωρίς την ορατότητα γκέι σχέσεων στην κοινότητά μου ή στη ψυχαγωγία, είμαι ευγνώμων που αυτή η εκπροσώπηση υπάρχει στο Nickeloden, είμαι συγκινημένος από τη διαφορά που σίγουρα κάνει στα μυαλά και στις καρδιές των παιδιών, και είμαι ευγνώμων που υπήρξα μέρος αυτής της αργής, αλλά σημαντικής αλλαγής” , δήλωσε ο Dickie στο PRIDE. “Σε ευχαριστώ που νοιάζεσαι και κάνεις μια κοινωνικά ευσυνείδητη επιλογή, Nickelodeon”.


 

*queerbaiting: όταν μία σειρά, ταινία ή βιβλίο υπονοεί ότι περιλαμβάνει κουήρ χαρακτήρες, ώστε να κερδίσει (κουήρ) θεατές/αναγνώστες, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει κάποιο κουήρ χαρακτήρα, ή έχει πολύ λιγότερους από όσους υπονοούσε.

 




Δες και αυτό!