Η κυβέρνηση του Τραμπ σκοπεύει να επιτρέψει τις διακρίσεις των ΛΟΑΤ+ ατόμων στην υγειονομική περίθαλψη

0
1

H κυβέρνηση του Τραμπ σκοπεύει να αλλάξει σύντομα έναν διοικητικό κανόνα του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, καταργώντας την προστασία των ΛΟΑΤ+ ατόμων από τις διακρίσεις στην υγειονομική περίθαλψη.

Ο κανονισμός αυτός, που είχε προταθεί τον περασμένο Μάιο, θέλει να ανατρέψει την προστασίες που προβλέπει το άρθρο 1557 του νόμου που ψηφίστηκε κατά την προεδρία του Ομπάμα και αφορά σε ΛΟΑΤ+ άτομα.

Τα ΛΟΑΤ+ άτομα στις ΗΠΑ και κυρίως τα τρανς αντιμετωπίζουν καθημερινά διακρίσεις στον χώρο της υγείας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ένα στα πέντε τρανς άτομα στη χώρα έχει αντιμετωπίσει αρνητικές συμπεριφορές από το προσωπικό υγείας εξ αίτιας της ταυτότητας φύλου τους, ενώ το 28% έχει δεχθεί και κακοποίηση.

Μια δύσκολη πραγματικότητα, που η  κυβέρνηση του Ομπάμα προσπάθησε να αντιμετωπίσει με την ψήφιση του άρθρου που απαγορεύει τις διακρίσεις που βασίζονται στο σεξουαλικό προσανατολισμό και στην ταυτότητα φύλου στον χώρο της υγείας.

Σύμφωνα με αυτόν, απαγορεύεται στους γιατρούς, τους νοσοκόμους και γενικά στο προσωπικό υγείας να αρνηθούν να εξυπηρετήσουν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Ο Τραμπ όμως φαίνεται να προσπαθεί να το αλλάξει αυτό.