Ο πρώτος δήμαρχος στο Ηνωμένο Βασίλειο που ζει ανοιχτά με τον HIV

24/04/2020
από

Ο 38χρονος Philip Normal είναι καλλιτέχνης και ιδιοκτήτης μαγαζιού στο Brixton Village Market. Πρόσφατα εξελέγη δήμαρχος του Λάμπεθ, στη πρώτη διαδικτυακή γενική συνέλευση του συμβουλίου.

“Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που γίνομαι δήμαρχός σας σήμερα”, είπε ο ίδιος στην πρώτη του ομιλία, μέσα από το σαλόνι του σπιτιού του. “Ανυπομονώ να δουλέψω μαζί με όλους σας και με όλες τις διαφορετικές κοινότητες. Είμαι τόσο περήφανος να αποτελώ κι εγώ κομμάτι σας εδώ στο Λάμπεθ”.

“Ως δήμαρχος καλωσορίζω τις προκλήσεις να δημιουργήσουμε νέους τρόπους ώστε να φέρουμε την κοινότητα πιο κοντά, να υποστηρίξουμε τους τοπικούς οργανισμούς, τις τέχνες, τη νεολαία και την εύρεση χρημάτων για φιλανθρωπίες”.

Ο Philip Normal συνέχισε την ομιλία του σχετικά με το σχέδιο του να συγκεντρώσει χρήματα για το Albert Kennedy Trust, το οποίο υποστηρίζει ΛΟΑΤ+ νέα άτομα.

Ως ακτιβιστής για τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα αλλά και των ανθρώπων που ζουν με τον HIV, ο Normal μοιράστηκε και τη δική του ιστορία.

“Διαγνώστηκα με HIV το 2005”, είπε. “Είμαι σε αγωγή εδώ και 10 χρόνια και χάρη στην εξαιρετική δουλειά του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο κομμάτι της σεξουαλικής υγείας, μπορώ να ζήσω μια κανονική ζωή”.

“Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν πρέπει να ξεχνάμε την ντροπή και το στίγμα που έχει συσχετιστεί με τον HIV για πάρα πολύ καιρό. Το να είσαι ανοιχτός για την κατάστασή σου είναι μια ατομική επιλογή και κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται υποχρεωμένος να αποκαλύψει την κατάστασή του.”

“Αλλά ελπίζω ότι επιλέγοντας να το κάνω, μπορώ να δείξω ότι δεν υπάρχει όριο στο τι μπορούν να επιτύχουν τα άτομα που ζουν με τον HIV και ότι πρέπει να σπάσουμε το στίγμα γύρω από τον HIV μια για πάντα”.

“Επιπλέον, σε αυτή την εποχή του μεγάλου άγχους για τις κοινότητές μας, η ιστορία του HIV μας θυμίζει ότι υπάρχει πάντα ελπίδα χάρη στην ιατρική επιστήμη.

Κάποτε ήμασταν απελπισμένοι και πεθαίναμε, αλλά τώρα, με αποτελεσματική θεραπεία ο ιός είναι μη ανιχνεύσιμος και μη μεταδοτικός”.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!