Βαρέθηκε τα ομοφοβικά σχόλια των συμπαικτών του κι έτσι αποφάσισε να κάνει coming out

23/04/2020
από

O Brock ανήκει στην ομάδα χόκεϊ του Marian University στο Ουισκόνσιν. Έχοντας βαρεθεί να ακούει τα ομοφοβικά σχόλια των συμπαικτών του, αποφάσισε να τους πει την αλήθεια για τη σεξουαλικότητά του. Το έκανε γράφοντάς τους ένα γράμμα.

Ήταν τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο 25χρονος Brock αποφάσισε να κάνει coming out ως γκέι. Πρώτα μίλησε στον προπονητή του και μετά συμφώνησαν να διαβάσει ένα γράμμα στην υπόλοιπη ομάδα.

Μιλώντας στο Οutsports, o Brock είπε πως ήταν το δυσκολότερο πράγμα που είχε κάνει ποτέ στη ζωή του και ότι φοβόταν πολύ τις αντιδράσεις των συμπαικτών του.

“Αυτός ήταν ο εφιάλτης μου για χρόνια και για να είμαι ειλικρινής αυτή η ημέρα με στοίχειωνε για μήνες”, έγραφε στο γράμμα που διάβασε μπροστά στην ομάδα του.

“Το να ακούω να λέτε πράγματα για άτομα σαν κι εμένα το έκανε πραγματικά αδύνατο να σα μιλήσω. Ελπίζω όμως τελικά να με καταλάβετε. Δεν είναι κάτι που επέλεξα. Εύχομαι να μην με απορρίψετε”.

Ο Weston τους έγραψε, πως τόσο καιρό αισθανόταν πολύ άσχημα εξ αιτίας των ομοφοβικών σχολίων που έκαναν συχνά. Τους μίλησε και για το πόσο κακοποιητικός είναι ο χώρος του χόκεϊ για άτομα σαν κι αυτόν.

“Κάθε άτομο που ανήκει στην αντίπαλη ομάδα είναι για εσάς ‘πούστης’ ή είναι καλός μόνο “στο να παίρνει πίπες'”, τους έγραφε στο γράμμα.

Ανέφερε, επίσης, πως έχει μετανιώσει που δεν είχε το θάρρος να τους μιλήσει νωρίτερα. “Ακούω τα όσα λέτε κάθε μέρα. Πώς μπορούσα λοιπόν να σταθώ μπροστά σας και να σας πω πως είμαι αυτό που κοροϊδεύετε και μισείτε; Γιατί όμως πρέπει να το κρύβω; Είμαστε φίλοι εδώ και χρόνια. Είμαι ο ίδιος άνθρωπος”.

Ο Brock τελείωσε το γράμμα του τονίζοντας, πως το ότι είναι γκέι δε σημαίνει πως τους κοιτάζει περίεργα στα αποδυτήρια αλλά και πως καταλαβαίνει ότι τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη. Τους ζήτησε όμως να είναι πιο προσεκτικοί.

Όταν τελείωσε με το γράμμα αποφάσισε να φύγει από το δωμάτιο, προλαβαίνοντας έτσι πιθανές αρνητικές αντιδράσεις.

Πριν όμως προλάβει να κουνηθεί, ένας συμπαίκτης του τον πλησίασε και του είπε πως τον καταλαβαίνει. Μετά όλοι συμφώνησαν ότι θα τον υποστηρίξουν ανεξάρτητα από το οτιδήποτε.

Σύμφωνα με τον Brock, στο τέλος μοιράστηκαν και μια ομαδική αγκαλιά.




Δες και αυτό!