Ένας στους πέντε Ρώσους τάσσεται υπέρ της “εκκαθάρισης” της κοινωνίας από τα ΛΟΑΤ+ άτομα

21/04/2020
από

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα μιας νέας έρευνας που δείχνει ότι ένας στους πέντε Ρώσους τάσσεται υπέρ της “εκκαθάρισης” της κοινωνίας από τα ΛΟΑΤ+ άτομα.

Αν και η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στη χώρα, τα μέλη της ΛΟΑΤ+ κοινότητας πέφτουν συχνά θύματα βίαιων συμπεριφορών και διακρίσεων.

Αυτό φαίνεται και στη νέα έρευνα του Levada Centre, σύμφωνα με την οποία το 18% των ατόμων που συμμετείχαν τάσσεται υπέρ της εκκαθάρισης της κοινωνίας από τα ΛΟΑΤ+ μέλη της.

Ένα 32% πιστεύει πως τα συγκεκριμένα άτομα πρέπει να απομονωθούν απ’ την κοινωνία, με μόλις το 9% να συμφωνεί με τη στήριξη της ΛΟΑΤ+ κοινότητας.

Ένα ακόμη 9% δήλωσε πως είναι δύσκολο να αποφασίσει.

Η μελέτη ερεύνησε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα αστικών και αγροτικών πληθυσμών σε όλη τη χώρα, για να αποκαλύψει τη στάση του έθνους απέναντι σε άτομα των οποίων η συμπεριφορά «αποκλίνει από κοινωνικά αποδεκτούς κανόνες».

To Levada Center διεξάγει αντίστοιχες έρευνες από το 1989, και όσο άσχημα κι αν φαίνονται τα αποτελέσματα, είναι στην πραγματικότητα ελαφρώς καλύτερα από αυτά των προηγούμενων ετών.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!