Γνωστές εταιρείες καλούν τη Γερμανία να χαλαρώσει τους περιορισμούς για γκέι και bi αιμοδότες

21/04/2020
από

Τουλάχιστον 13 επιχειρήσεις έχουν υπογράψει μια επιστολή προς τη γερμανική κυβέρνηση, ζητώντας τη χαλάρωση των κανονισμών, που ισχύουν για του γκέι και bi αιμοδότες.

Γνωστές εταιρείες όπως η ΙΚΕΑ, η Microsoft και η SAP καλούν την κυβέρνηση της Γερμανίας να αναθεωρήσει τον κανονισμό που απαιτεί από τους γκέι και bi άνδρες να απέχουν από κάθε σεξουαλική δραστηριότητα για ένα χρόνο, προκειμένου να μπορέσουν να δώσουν αίμα.

“Μπορούμε να επιτύχουμε την ασφάλεια στις δωρεές αίματος και τις απαιτήσεις για ελευθερία χωρίς διακρίσεις”, σημειώνει η επιστολή.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά μια παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για να ενισχυθεί η αιμοδοσία, λόγω της έλλειψης που έχει προκύψει εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

“H αξιολόγηση των αιμοδοτών πρέπει γίνεται βάσει της σεξουαλικής συμπεριφοράς τους κι όχι βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού τους”, σημειώνει στο Reuters η Barbara Thiel, υπεύθυνη για θέματα διακρίσεων στο γερμανικό βιομηχανικό όμιλο Thyssenkrupp.

Μέχρι στιγμής το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Πέρα από τη Γερμανία κι άλλες χώρες όπως το Βέλγιο, η Ιρλανδία και η Μάλτα ακολουθούν τον κανονισμό για 12μηνη αποχή από το σεξ.

Τρεις μήνες αποχή απαιτούν η Βρετανία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ ενώ σε χώρες, όπως η Αυστρία και η Ελλάδα, οι γκέι και bi άνδρες αποκλείονται για πάντα από την αιμοδοσία.




Δες και αυτό!