Αυτό το ζευγάρι μοιράζει δωρεάν rainbow μάσκες στις ομοφοβικές περιοχές της Πολωνίας

20/04/2020
από

Ένα γκέι ζευγάρι στην Πολωνία αποφάσισε να μοιράζει rainbow μάσκες προσώπου στις αυτοαποκαλούμενες “LGBT-free” περιοχές της χώρας. Στόχος του να καταπολεμήσει τόσο την ομοφοβία όσο και το κορονοϊό. 

Περισσότερο από το 1/3 της χώρας υποστηρίζει πως ζει “απαλλαγμένο από το ΛΟΑΤ στοιχείο”, υποστηρίζοντας τις ομοφοβικές συμπεριφορές που προωθεί συστηματικά η πολωνική κυβέρνηση.

Αλλά ο Jakub και ο David αποφάσισαν να πάνε κόντρα στο κύμα διακρίσεων και να καταπολεμήσουν την ομοφοβία προσφέροντας rainbow μάσκες στον κόσμο.

Στο σχετικό βίντεο που ανέβασε στο YouTube, το ζευγάρι σχολιάζει: “Τα μέτρα βασικής προστασίας είναι σε έλλειψη και οι μάσκες έχουν γίνει σπάνιες. Γι΄αυτό φτιάξαμε τις μάσκες μας και τις δίνουμε στον κόσμο”.

“Αλλά οι μάσκες μας είναι μοναδικές γιατί έχουν τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Έτσι αυτή η ‘ΛΑΟΤ μάστιγα’, όπως την αποκαλούν, βοηθά ώστε να προστατευτούν οι άνθρωποι από την πραγματική μάστιγα”.

Ο Jakub δανείστηκε μια μηχανή ραψίματος από τη γιαγιά του και έχει φτιάξει περισσότερες από 300 μάσκες με τον σύντροφό του David, μοιράζοντάς τες στις πόλεις Gdańsk, Gdynia και Sopot.

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!