Το 2020 μια ευρωπαϊκή χώρα σκέφτεται να ψηφίσει έναν νόμο που εξισώνει την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία

19/04/2020
από

Τα νομοσχέδια που ποινικοποιούν την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, εξισώνοντας την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία, αλλά και απαγορεύουν την πρόσβαση στην άμβλωση στέλνει στο κοινοβούλιο η κυβέρνηση της Πολωνίας.

Το νομοσχέδιο γνωστό κι ως “Stop Paedophilia bill” προτείνει την 3ετή φυλάκιση των εκπαιδευτικών που προωθούν το σεξ μεταξύ ανηλίκων.

Οι υπεύθυνοι για τη συγγραφή του νόμου, τονίζουν μάλιστα πως “αυτοί που κάνουν το μάθημα της σεξουαλικής εκπαίδευσης τείνουν να προωθούν την ομοφυλοφιλία στα παιδιά”.

Με τις φεμινιστικές και τις ΛΟΑΤ+ οργανώσεις να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, αρκετά άτομα αποφάσισαν να βγουν από τα σπίτια τους και να διαμαρτυρηθούν από τα αμάξια τους.

Κρατώντας σημαίες και πινακίδες, καταδίκασαν τα νομοσχέδια καθώς και την κυβέρνηση για την προώθηση των νομοσχεδίων, κατηγορώντας την μάλιστα ότι επέλεξε να το κάνει τώρα, που απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις λόγω κορονοϊού.

Παρά τις αντιδράσεις, τα μέλη της κυβέρνησης αποφάσισαν να στείλουν τα νομοσχέδια στο κοινοβούλιο για συζήτηση και ψήφιση.

“Φοβάμαι πως πρόκειται για μια κυνική στάση από τα μέλη της βουλής”, δήλωσε στο Reuters, ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας της Πολωνίας, Draginja Nadazdin.

“Αντί να ακούσουν τα χιλιάδες άτομα που βγήκαν στον δρόμο παρά την απαγόρευση αλλά και όλο αυτόν τον κόσμο που διαμαρτύρεται μέσω διαδικτύου, αποφάσισαν να προχωρήσουν”.

Οι διαδικτυακές διαμαρτυρίες ξεκίνησαν από χθες το μεσημέρι με χιλιάδες ακτιβιστές/στριες να δημοσιεύουν δικές τους φωτογραφίες με το hashtag #ProtestAtHome. Πολλοί από αυτούς/ες θα χρησιμοποιήσουν ως φόντο το κοινοβούλιο της Πολωνίας για να δείξουν πως τα αιτήματά τους στοχεύουν στους Πολωνούς βουλευτές.

Και τα δύο νομοσχέδια προέκυψαν από «πρωτοβουλίες πολιτών». Το πρώτο θα περιόριζε σοβαρά την άμβλωση και το δεύτερο, με επικεφαλής τις ομάδες κατά των ΛΟΑΤΚΙ, θα καθιστούσε τη διδασκαλία ή ακόμη και την προώθηση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε άτομα κάτω των 18 ετών ένα έγκλημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως και τρία χρόνια.

Το Κοινοβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2019, έχει νομική υποχρέωση να εξετάζει τυχόν εκκρεμή «νομοσχέδια μετά από πρωτοβουλία πολιτών» εντός 6 μηνών από τη σύστασή του – έως τον Μάιο του 2020.




Δες και αυτό!