Το Σαν Φρανσίσκο ακυρώνει το Pride εν μέσω πανδημίας

16/04/2020
από
Το Σαν Φρανσίσκο ακυρώνει το Pride εν μέσω πανδημίας, Photo_Sarah Rice
Το Σαν Φρανσίσκο ακυρώνει το Pride εν μέσω πανδημίας, Photo_Sarah Rice

Η επιτροπή της διοργάνωσης αναφέρει, ότι πήρε αυτήν τη σκληρή απόφαση για την «ευημερία της κοινότητας» και ότι θα υπάρξει ένα παγκόσμιο διαδικτυακό event.

Το Σαν Φρανσίσκο ακύρωσε τη φημισμένη παρέλαση Pride αυτό το καλοκαίρι, η οποία σηματοδοτούσε την 50ή επέτειο της εκδήλωσης, λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη (14/04).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

We have some disappointing news to share with you all. After weeks of pursuing every possible solution, SF Pride’s Board of Directors has decided to cancel 2020’s Parade and Celebration, scheduled for Saturday & Sunday, June 27-28. You can see our full statement at sfpride.org. 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈 We know this is going to leave a lot of people downhearted right when we all need some good news, but it’s the best decision for the health of our community and the city. In the weeks to come, we’ll have some exciting news about virtual #pride50 events. In the meantime, take care of yourselves and one another. QUEER SOLIDARITY FOREVER! . #sanfranciscopride #sfpride #sfpride2020 #🌈

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη San Francisco LGBT Pride (@sanfranciscopride) στις


Για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε, φέτος δε θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση του Pride κατά μήκος της Market Street της πόλης, δε θα υπάρξουν εορτασμοί με υπαίθριες συναυλίες ή σόου. Οι εκδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί για τις 27 και 28 Ιουνίου.

«Αυτή δεν ήταν μια απόφαση στην οποία φτάσαμε εύκολα – είμαστε ειλικρινά στενοχωρημένες/οι» , δήλωσε ο Fred Lopez, ο εκτελεστικός διευθυντής στον Guardian.

Το Σαν Φρανσίσκο ακυρώνει το Pride εν μέσω πανδημίας, Photo_Sarah Rice
Το Σαν Φρανσίσκο ακυρώνει το Pride εν μέσω πανδημίας, Photo_Sarah Rice

“Αλλά καταλήξαμε ότι το σημαντικό είναι η ευημερία της κοινότητάς μας ως πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα.” 

Οι σημαίες του ουράνιου τόξου θα τοποθετηθούν κατά μήκος του Market Street για να γιορτάσουν το Pride, ακόμα κι αν η παρέλαση δεν πραγματοποιηθεί εκεί, είπε ο Lopez. «Ελπίζουμε να βρούμε τους τρόπους να προσφέρουμε μια αίσθηση ενότητας αυτήν τη στιγμή της αποστασιοποίησης» , είπε.

Το Σαν Φρανσίσκο Pride δήλωσε ότι θα πάρει μέρος στο «Virtual Global Pride» το Σάββατο, 27 Ιουνίου και θα ανακοινώσει τις διαδικτυακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Η παρέλαση του Pride του Σαν Φρανσίσκο είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, και φέτος αναμενόταν να συμμετάσχουν πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι λόγω της 50ης επετείου. Η ακύρωση έρχεται μετά από άλλες μεγάλες εκδηλώσεις Pride – συμπεριλαμβανομένης της Βοστόνης και του Τορόντο – που ήδη έχουν ακυρωθεί ή μετακινηθεί στο διαδίκτυο, λόγω του φόβου γύρω από την πανδημία.

Το New York City Pride, άλλη μια ιστορική γιορτή, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει εάν θα ακυρώσει το φεστιβάλ λόγω του κορονοϊού, με περισσότερα από 10.000 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους στην Πολιτεία.

Ο Gavin Newsom, κυβερνήτης της Καλιφόρνια, δήλωσε την Τρίτη ότι είναι απίθανο οι μαζικές συγκεντρώσεις περισσότερων από 100 άτομα να είναι ασφαλείς, έως ότου δημιουργηθεί το εμβόλιο, το οποίο θα μπορούσε να πάρει περισσότερο από ένα χρόνο. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να απαιτηθεί κάποιο επίπεδο κοινωνικής αποστασιοποίησης έως το 2022.

Οι αρχές της πόλης επαίνεσαν την επιτροπή της διοργάνωσης για τη λήψη της δύσκολης απόφασης για την ακύρωση της εκδήλωσης.

«Το Pride είναι μια από τις αγαπημένες μου στιγμές του χρόνου στο Σαν Φρανσίσκο και κανείς δε θέλει να γιορτάσει με ολόκληρη την κοινότητα περισσότερο από εμένα» , δήλωσε ο δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο London Breed. «Ωστόσο, βρισκόμαστε σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία με αβέβαιο μέλλον και πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να προστατεύσουμε ολόκληρη την κοινότητά μας και να βάλουμε πρώτα τη δημόσια υγεία» .

Σε ό,τι μας αφορά να θυμίσουμε ότι ήδη έχει αναβληθεί το Euro Pride που θα γινόταν στη χώρα μας, στην πόλη της Θεσσαλονίκης (20-28 Ιουνίου), ενώ το Athens Pride με σχετική ανακοίνωση, ενημέρωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, και θα παρέχει ενημέρωση για οποιοδήποτε νέο σχετίζεται με το Athens Pride & Athens Pride Week τις επόμενες εβδομάδες.

https://avmag.gr/120767/ton-ioynio-i-pagkosmia-loatki-koinotita-tha-giortasei-to-proto-tis-global-pride/

https://avmag.gr/120059/akyroseis-kai-anavoles-loatki-festival-logo-tis-pandimias/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!