Ομοφοβική επίθεση στο Άμστερνταμ από ομάδα εφήβων

14/04/2020
από
Ομοφοβική επίθεση στο Άμστερνταμ από ομάδα εφήβων
Ομοφοβική επίθεση στο Άμστερνταμ από ομάδα εφήβων

Ένα γκέι ζευγάρι στοχοποιήθηκε από μια ομάδα νεαρών, καθώς πήγαινε στο σούπερ μάρκετ στο Molukkenstraat στο Άμστερνταμ, την Κυριακή που μας πέρασε (12/04).

Μεταξύ άλλων, η ομάδα των εφήβων αποκάλεσε τον Daniel και Fabio “kankerhomos” , το οποίο μεταφράζεται σε “ομοφυλόφιλοι καρκίνου” , σύμφωνα με τις δηλώσεις τους στο AT5.

Ο Daniel και Fabio είχαν αντιμετωπίσει διακρίσεις και στο παρελθόν, αλλά πάντα τις αγνοούσαν. «Κάποια στιγμή είπαμε αρκετά» , είπε ο Daniel στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό του Άμστερνταμ. “Και φάνηκε τελικά ότι όλη η ομάδα υποστήριζε ο ένας τον άλλον σ’ αυτό, οπότε το πράγμα κλιμακώθηκε πολύ γρήγορα.”

Ξεκίνησαν με προσβολές, αλλά γρήγορα έγινε πιο επιθετικοί, είπε το ζευγάρι. Τα παρευρισκόμενα άτομα, που έτυχε να είναι εκεί προσπάθησαν να παρέμβουν. Η ομάδα των νέων σταμάτησε κι έφυγε, όταν κάποιο άτομο κάλεσε την αστυνομία. Όταν οι αξιωματικοί έφτασαν στο σημείο, κανένα άτομο από την ομάδα των εφήβων δεν ήταν πουθενά στο χώρο.

Αλλά μετά την αναχώρηση της αστυνομίας, δύο από τους νεαρούς επέστρεψαν με ένα σκούτερ. Έφτυσαν τον Fabio κι έφυγαν.

«Ελπίζω να βοηθήσει η δημοσιοποίηση αυτής της ιστορίας» , είπε ο Fabio στο AT5. “Αυτό με θύμωσε τόσο πολύ, ότι συμβαίνει εδώ, το 2020, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση.” Το ζευγάρι τη Δευτέρα το πρωί κατέθεσε μήνυση.




Δες και αυτό!