Κέρκυρα: Στον Εισαγγελέα η δήμαρχος κι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

13/04/2020

Στο Εισαγγελέα βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κέρκυρας, κ. Δημήτρης Μεταλληνός, αφού μαζί με άλλους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμμετείχαν στη θεία λειτουργία που τελέστηκε εχθές σε εκκλησία του νησιού, παρά τις απαγορεύσεις που ισχύουν λόγω κορονοϊού.

Ανάμεσά τους και η δήμαρχος Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, η οποία σε δήλωσή της που δημοσιεύεται σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει ότι έμεινε μόνο για λίγα λεπτά στο ναό εκπροσωπώντας το δήμο και τήρησε όλες τις αποστάσεις. Διαψεύδει επίσης ότι ήταν παρούσα στη Θεία Λειτουργία και πως μετείχε στη Θεία Κοινωνία.

Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr, “η κα Υδραίου και ο κ. Μεταλληνός χρησιμοποίησαν για την είσοδό τους την πίσω πλευρά του Δικαστικού Μεγάρου και όχι την ίδια με τον Μητροπολίτη κ.Νεκτάριο.”

Να θυμίσουμε πως ο Δημήτρης Μεταλληνός ήταν από τους επιστήμονες που είχαν υπογράψει την επιστολή στήριξής του Μητροπολίτη Μόρφου, ο οποίος είχε δηλώσει “ότι ένα παιδί γεννιέται ομοφυλόφιλο επειδή κάποτε η μητέρα του έκανε πρωκτικό σεξ με τον πατέρα του και της άρεσε…”.

Επίσης όταν, στα πλαίσια μιας συνεδρίασης, κλήθηκε να δικαιολογήσει την ενέργειά του αυτή, χαρακτήρισε την “ομοφυλοφιλία ως ασθένεια”.

Αναφερόμενος στην ομοφυλοφιλία είχε δηλώσει: “Η εκκλησία αγαπά και σέβεται τον καθένα, αλλά δε μπορεί όμως να αποδεχθεί και την ασθένεια του καθενός, ενώ η εκκλησία έχει ξεκαθαρίσει ποιους θεωρεί υγιείς. Υποστηρίζουμε την ελευθερία του λόγου”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!