Η αναγέννηση του σεξ μπροστά από μία κάμερα

06/04/2020

Το cyber/video σεξ ζει τη δική του αναγέννηση. Καθώς οι κατευθυντήριες γραμμές για την προστασία από το κορονοϊό είναι σαφείς – αποτρέποντας τις δια ζώσης σεξουαλικές επαφές – οι άνθρωποι στρέφονται όλο και περισσότερο προς τις ψηφιακές εναλλακτικές λύσεις. Μόνο τον Μάρτιο, το OnlyFans κέρδισε 3.7 εκατομμύρια νέα μέλη, με 170Κ νέες εγγραφές ανά 24 ώρες. Οι συζητήσεις, μέσω κάμερας, μεταξύ των τακτικών χρηστών στο χώρο του Chaturbate, δείχνει ακριβώς πως το cyber/video σεξ είναι και πάλι της μόδας.

Και ενώ τόσο καιρό αγωνιούσαμε με το πώς θα βγούμε μια καλή φωτογραφία για να ανεβάσουμε στις dating εφαρμογές μας, το cyber/video σεξ ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας, αφού απαιτεί την ικανότητα να μπορούμε να αισθανόμαστε άνετα, ερωτοτροπώντας και να κορυφώνοντας μπροστά από μια κάμερα.

Το να βρεις τον τρόπο να επικοινωνήσεις τη σεξουαλική σου ενέργεια με τρόπο που να σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα, μπορεί να αποδειχθεί μια διασκεδαστική λύση για να περάσεις τον χρόνο του. Μπορεί μάλιστα να σε βοηθήσει να καταλάβεις και να αποδεχθείς καλύτερα τον εαυτό σου και το σώμα σου. Όπως και να έχει όμως, πάντα οι πρώτες φορές μπροστά στην κάμερα είναι κάπως αμήχανες. Γι΄αυτό και σας παρουσιάζουμε κάποιες έξυπνες συμβουλές για το cyber σεξ, όπως τις μοιράζονται οι ειδικοί.

Τι χρειάζομαι για να τραβήξω ένα καλό solo βίντεο ή για να κάνω cyber με κάποιο άλλο άτομο; 

Βασικά μια κάμερα (συνήθως του κινητού) σου και μια σύνδεση. Άνοιξε την κάμερα οποιασδήποτε εφαρμογής και δώσε προσοχή στον φωτισμό αλλά και στη θέση της κάμερας. Αν σκοπεύεις να τραβήξεις αρκετά βίντεο ή να κάνεις αρκετό cyber σεξ, καλό θα ήταν να προμηθευτείς κι ένα light ring. Δε χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο ή ακριβό. “Ένα που κάνει τη δουλειά του και μπορείς να το κουβαλάς μαζί σου είναι ό,τι χρειάζεσαι”, λέει ο CagedJock, ηθοποιός σε ερωτικές ταινίες. Τα περισσότερα light rings συνοδεύονται κι από ένα τρίποδο που κρατούν το κινητό σου.

Αισθάνομαι άβολα στην κάμερα. Πώς μπορώ να χαλαρώσω; 

“Όταν ξεκινάς από την άνεση του σπιτιού σου, είναι ευκολότερο να είσαι ο εαυτός σου“, λέει ο CagedJock. Μιας και το σπίτι μας είναι το μόνο μέρος στο οποίο – προς το παρόν – επιτρέπεται να είμαστε, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πειραματιστούμε. Προσπάθησε να κάνεις μερικά βίντεο στα οποία παίζεις με τον εαυτό σου. Δοκίμασε να βρεις αυτά που σε ερεθίσουν. “Η όλη ιδέα είναι να χτίσετε την αυτοπεποίθηση σας και σιγά σιγά να νιώσετε πιο χαλαροί/ες με τον εαυτό σας”, τονίζει ο CagedJock.

Παρόλ΄αυτά, αν εξακολουθείς να μη νιώθεις άνετα μπροστά στην κάμερα, τότε δε χρειάζεται να προχωρήσεις. “Αν αισθάνεστε άβολα, βρείτε κάτι άλλο να κάνετε”, λέει η Arabelle Raphael, μια σεξεργάτρια και πορνοστάρ απ΄τις ΗΠΑ.

Πριν ξεκινήσεις μια συνομιλία με κάποιο άτομο, καλό θα ήταν να μιλήσετε ώστε να θέσετε να όρια σας. Όπως σε κάθε σεξουαλική δραστηριότητα έτσι κι εδώ η συναίνεση και ο σεβασμός των ορίων είναι προαπαιτούμενα. Σύμφωνα με τον Αμερικανό σεξολόγο O. Nelsen, “πρέπει να αντιμετωπίζουμε το cyber σεξ, όπως κάθε άλλη μορφή του σεξ, επιτρέποντας στον εαυτό μας να αισθάνεται ασφάλεια”.

Πώς μπορώ να κάνω τη -νιdeo- συνομιλία μου με κάποιο άτομο πιο προσωπική και αισθησιακή;

Πολλά στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν ώστε να αναπτύξεις περισσότερη οικειότητα, όπως ο φωτισμός, η ατμόσφαιρα στον χώρο και ο τόνος της φωνής σου. Ο Nelsen προτείνει να ξεκινάς έχοντας πάντα την κάμερα κοντά στα μάτια σου, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι είσαι κοντά με τον άλλον. Η φωνή μπορεί, επίσης, να παίξει σημαντικό ρόλο. Αρκετά άτομα βρίσκουν για παράδειγμα το ψιθύρισμα αρκετά σέξι. “Χαμηλώνοντας τον ρυθμό και τον τόνο της φωνής τείνει να ενεργοποιείται το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, βοηθώντας να μειωθεί το άγχος”, τονίζει ο Nelsen. “Τραβά επίσης την προσοχή του άλλου ατόμου, δημιουργώντας μια πιο οικεία, πιο ερωτική διάθεση”.

Για τον Nielsen η επαφή μέσω κάμερας, μπορεί να είναι εξίσου βαθιά και έντονη. “Αυτό συμβαίνει γιατί ενεργοποιούνται οι «νευρώνες-κάτοπτρα» (mirror neurons) του εγκεφάλου. Το σώμα μας αντιδρά και αναπαράγει τα ερωτικά ερεθίσματα, όπως ακριβώς κάνει με το χασμουρητό ή το χαμόγελο. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας σε κάθε σεξουαλική ανταλλαγή”.


με πληροφορίες από them.us
κεντρική φωτογραφία: Andy Gottschalk

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!