Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στους gay και bi άνδρες που έχουν αναρρώσει απ΄τον κορονοϊό να δωρίσουν το πλάσμα τους

02/04/2020

Οι ομοφυλόφιλοι και οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες στις ΗΠΑ που αναρρώνουν από το COVID-19 δεν επιτρέπεται να δώσουν το πλάσμα αίματός τους για να βοηθήσουν άλλους ασθενείς με κορονοϊό.

Την περασμένη εβδομάδα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έδωσε την έγκρισή της, ώστε να χρησιμοποιείται το πλάσμα αίματος για τη θεραπεία απ΄τον ιό.

Το πλάσμα αίματος είναι υποκίτρινο υγρό που αποτελεί τη βάση του συνδετικού ιστού του κυκλοφορικού συστήματος, ως άμορφο συστατικό, “υδαρή μήτρα”, του αίματος.

Οι γιατροί ελπίζουν πως το πλάσμα από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τον COVID-19, θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού.

Η τεχνική, η οποία ονομάζεται θεραπεία ανάρρωσης με πλάσμα, χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα. Παρόλο που δεν είναι εγγυημένο ότι θα λειτουργήσει κατά του κορονοϊού, μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές για τα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο, το FDA φαίνεται ότι προτίθεται να επιμείνει στους περιορισμούς της, σύμφωνα με τους οποίους οι άνθρωποι δεν μπορούν να δώσουν πλάσμα εάν δεν μπορούν να δώσουν αίμα.

Προς το παρόν, αυτό περιλαμβάνει τους περισσότερους ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άντρες. Το FDA δεν επιτρέπει στους άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή με άλλους άνδρες να δώσουν αίμα, εκτός αν έχουν περάσει 12 μήνες χωρίς σεξ πριν κάνουν τη δωρεά.

Ωστόσο, αρκετοί ειδικοί δηλώνουν ότι οι περιορισμοί αυτοί είναι ξεπερασμένοι.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή έχει αυξημένες ανάγκες για αίμα, αφού ο κορονοϊός έχει παγώσει τις δωρεές.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!