Προειδοποίηση HRC για στήριξη των ΛΟΑΤΚΙ+ πρεσβύτερων κατά τη διάρκεια του COVID-19

01/04/2020
από
Στήριξη για τα ΛΟΑΤΚΙ+ πρεσβύτερα άτομα κατά τη διάρκεια του COVID-19
Στήριξη για τα ΛΟΑΤΚΙ+ πρεσβύτερα άτομα κατά τη διάρκεια του COVID-19

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αβεβαιότητας εν μέσω της σημερινής παγκόσμιας κρίσης του COVID-19 στον τομέα της υγείας, η στήριξη εκείνων των κοινοτήτων που κινδυνεύουν περισσότερο δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική.

Αυτό περιλαμβάνει τα ηλικιωμένα άτομα – ειδικά τα ΛΟΑΤΚΙ+ ηλικιωμένα άτομα. Με αυτό το σκεπτικό, το Ίδρυμα Human Rights Campaign (HRC) και το Advocates and Services for LGBT Elders (SAGE) έχουν κυκλοφορήσει υλικό, με το οποίο εξηγούν τους λόγους για τους οποίους τα ΛΟΑΤΚΙ+ ηλικιωμένα άτομα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα κατά την κρίση υγείας COVID-19 και βοηθούν να εξασφαλίσουν τη φροντίδα που χρειάζονται.

Οι ΛΟΑΤΚΙ+ ηλικιωμένες/οι είναι ιδιαίτερα ευάλωτες/οι στους κινδύνους για την υγεία τους απέναντι στον COVID-19 και έχουν παράλληλα να ανησυχούν και για τις διακρίσεις, τόσο στο σπίτι (60%) όσο και σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης (40%). Τα ΛΟΑΤΚΙ+ ηλικιωμένα άτομα αντιμετωπίζουν επίσης μεγαλύτερους κινδύνους λόγω της κοινωνικής απομόνωσης – μια απαραίτητη προσπάθεια δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια του COVID-19 – που μπορεί, ωστόσο, να έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία και την ευημερία τους.

Ο Dan Stewart, Αναπληρωτής Διευθυντής, του HRC Foundation’s Aging Equality Project δήλωσε ότι: “Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κρίσης, πρέπει να προστατεύουμε όλα τα μέλη της κοινότητάς μας, συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤΚΙ+ ηλικιωμένων ενηλίκων. Και χρειαζόμαστε όλους να εντείνουν τις προσπάθειες και να κάνουν τον ρόλο που τους αναλογεί για να διατηρήσουν το ένα το άλλο ασφαλή και υγιή” .

“Με τα ΛΟΑΤΚΙ+ ηλικιωμένα άτομα να διατρέχουν υψηλό κίνδυνο από το COVID-19 λόγω, όχι μόνο της ηλικίας τους, αλλά και των ανισοτήτων υγείας και της κοινωνικής απομόνωσης, είναι σημαντικό να ενημερωνόμαστε με τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να προστατεύσουμε την κοινότητά μας” , δήλωσε ο CEO του SAGE, Michael Adams.

Το HRC αναφέρει ότι δεσμεύεται να φροντίζει ολόκληρη την ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειά μας, από το νεότερο έως το πρεσβύτερο από εμάς.

Εκτός από το υλικό για τη στήριξη και φροντίδα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ ηλικιωμένα άτομα, το HRC ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα μια νέα πρωτοβουλία με τίτλο “Welcoming Schools Wednesdays” ​​για μαθήτριες/τες που μένουν σπίτι.

https://avmag.gr/120755/symperiliptiko-yliko-apo-to-hrc-gia-tin-apascholisi-ton-paidion-sto-spiti/




Δες και αυτό!