Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σιγκαπούρης απογοήτευσε και πάλι τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα

30/03/2020
από

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σιγκαπούρης απέρριψε τρεις διαφορετικές υποθέσεις του νόμου που ποινικοποιεί τις σεξουαλικές πράξεις μεταξύ ανδρών του ίδιου φύλου.

Τα γκέι άτομα θα συνεχίζουν να ζουν ως “εγκληματίες” λόγω του άρθρου 377Α, κατάλοιπο της αποικιοκρατικής νομοθεσίας.

Το άρθρο 377Α ορίζει το σεξ μεταξύ ανδρών ως “πράξεις μεγάλης απερισκεψίας”, που τιμωρούνται με φυλάκιση έως και δύο ετών. Αυτό επεκτείνεται και σε όσους υπερασπίζονται ή προωθούν τέτοιες πράξεις, αλλά δεν ισχύει για τις γυναίκες.

Πέρυσι έγιναν τρεις ξεχωριστές μηνύσεις κατά του τμήματος 377Α από τρεις ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένου ενός διοργανωτή του Pink Dot.

Πριν από αυτό, υπήρξαν δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες κατάργησης του νόμου. Οι ακτιβιστές ζήτησαν από το Ανώτατο Δικαστήριο να επανεξετάσει την προηγούμενη απόφασή του με βάση νέα στοιχεία.

Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε όλες τις προσφυγές υπερασπίζοντας τον ομοφοβικό αυτόν νόμο.

Η ετυμηγορία ήταν “σοκαριστική”, δήλωσε ένας από τους δικηγόρους του M Ravi, ο οποίος υποστήριξε ότι το άρθρο 377Α παραβιάζει το δικαίωμα της ισότητας, της ζωής, της προσωπικής ελευθερίας και της έκφρασης.

“Εξακολουθεί να ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία”, δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. “Τα μέλη της γκέι κοινότητας δεν έχουν έλεγχο της σεξουαλικότητας τους και πρόκειται να τιμωρηθούν”.

Τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα παραμένουν ένα ακανθώδες θέμα στην κοινωνικά συντηρητική Σιγκαπούρη με τους ακτιβιστές να είναι αποφασισμένοι να πετύχουν την αλλαγή.

Ένας από τους τρεις ενάγοντες, ο Bryan Choong Chee Hoong, δήλωσε ότι σκοπεύει να προσβάλει την απόφαση του δικαστηρίου.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!