Ο χρυσός ολυμπιονίκης Matthew Mitcham παντρεύτηκε τον σύντροφό του

28/02/2020

Ο χρυσός ολυμπιονίκης Matthew Mitcham, ο οποίος είχε κάνει coming out λίγο πριν την έναρξη των ολυμπιακών αγώνων του 2008, παντρεύτηκε τον σύντροφό του Luke Rutherford σε κλειστή τελετή στο Βέλγιο. Στο γάμο του παρευρέθηκαν περίπου 50 άτομα, συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού.

«Όλο ήταν τόσο όμορφο» , δήλωσε ο Mitcham στο Daily Telegraph, «Έκλαιγα καθ’ ολη την διάρκεια της τελετής» .

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί πριν 2 χρόνια στην Αυστραλία, όπου ο Rutherford έκανε διακοπές εκεί.

«Τώρα έχει κολλήσει με εμένα για πάντα» έγραψε στο Instagram.

Ο Mitcham είχε γράψει ιστορία τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008 στο Πεκίνο κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο και σκοράροντας το μεγαλύτερο σκορ στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων στις καταδύσεις. Ήταν επίσης ο μόνος ανοιχτά γκέι αθλητής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου.

Αξίζει να σημειώσουμε, επίσης, ότι το NBC, το οποίο είχε τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στις ΗΠΑ, αρνήθηκε να δείξει, ή να κάνει την παραμικρή αναφορά στον τότε σύντροφο του Mitcham, παρόλο που είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχη κάλυψη για τους υπόλοιπους αθλητές. Δε μετάδωσε την αγκαλιά, που έκανε στον σύντροφό του και στην μητέρα του μετά τη νίκη του, ούτε έκανε αναφορά στις δηλώσεις του, όπου ο Mitcham είχε πει πόσο σημαντικό ήταν για τον ίδιο, που ήταν παρόντες η μητέρα του και ο σύντροφός του σε αυτή τη στιγμή της ζωής του.

Αποσύρθηκε επαγγελματικά από τον χώρο των καταδύσεων το 2016.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή εδώ:




Δες και αυτό!