Έφηβοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τρανς γυναίκα επειδή χρησιμοποίησε γυναικεία τουαλέτα

27/02/2020
από
Arte_carde

Σε ένα βίντεο, που κάνει τον γύρο των κοινωνικών μέσων, φαίνεται η Alexa να πυροβολείται, λίγες ώρες μετά την αναφορά της στην αστυνομία, ότι χρησιμοποίησε γυναικείες τουαλέτες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Trankila Alexa Yo no te hare daño…

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Arte Cardé (@arte_carde) στις

Η Neulisa Luciano Ruiz, γνωστή και ως Alexa, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, νωρίς το πρωί της Δευτέρας (24/02/20), στην περιοχή Toa Baja του Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με την αναφορά των αξιωματούχων της ασφάλειας. Δολοφονήθηκε λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική καταγγελία κάποιου προς την αστυνομία, ο οποίος ανέφερε ότι η Alexa χρησιμοποίησε τις τουαλέτες των γυναικών σε ένα McDonald’s της περιοχής.

Στο βίντεο, το οποίο ήταν διαθέσιμο στο YouTube από την Τρίτη το απόγευμα, ακούγονται τουλάχιστον δύο φωνές.

“Έι, μπορείς να μου δώσεις λίγο από αυτόν το κώλο” , ακούγεται ότι λέει κάποιος προς την Alexa. Δεν είναι σαφές, εάν το ίδιο πρόσωπο ξαναμιλά, ή είναι μαζί με κάποιο άλλο άτομο, αλλά η συνέχεια έχει ως εξής:
“Θα σε γαζώσουμε (πυροβολήσουμε)” .
“Ας γκαζώσουμε τα λάστιχα πάνω σ’ αυτήν την καρι@$%.” 
“Στοιχηματίζεις ότι θα την πυροβολήσω;”

Στη συνέχεια, διακρίνεται ο ήχος όπλου που γεμίζει, και ακολουθούν τουλάχιστον 10 βολές.

Η αστυνομία του Πουέρτο Ρίκο ανακοίνωσε την Τρίτη, ότι η έρευνα έδειξε πως τέσσερις έφηβοι συμμετείχαν στο έγκλημα, σύμφωνα με την Telemundo Puerto Rico, ενώ η σορός της Alexa δεν είχε ακόμη διεκδικηθεί από την οικογένειά της.

Ο Pedro Julio Serrano, ακτιβιστής της LGBTQ κοινότητας, που εδρεύει στο Σαν Χουάν, απαίτησε από τις αρχές να διερευνήσουν τη δολοφονία ως έγκλημα μίσους. Σε μια δήλωσή του, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του, ο Serrano δήλωσε ότι:

Η Alexa “καταδιώχθηκε και κυνηγήθηκε” πριν από τη δολοφονία της, και ότι το βίντεο που δημοσιεύτηκε δείχνει ότι το έγκλημα ήταν “ένα έγκλημα μίσους, που προκλήθηκε από μισαλλοδοξία” .

Έφηβοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τρανς γυναίκα επειδή χρησιμοποίησε γυναικεία τουαλέτα
Έφηβοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τρανς γυναίκα επειδή χρησιμοποίησε γυναικεία τουαλέτα

Ο Serrano επέκρινε ακόμη τις συντηρητικές ομάδες, που έχουν σπείρει τον πανικό, γύρω από την ιδέα των τρανς ανθρώπων να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες που αντιστοιχούν στην ταυτότητα φύλου τους. Κατήγγειλε, επίσης, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για misgendering στην Alexa, καθώς οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για «έναν άνδρα ντυμένο με μια μαύρη φούστα» που είχε σκοτωθεί, μια περιγραφή που ο Serrano υπογραμμίζει ότι ισοδυναμεί με προώθηση της τρανσφοβίας.

“Πρέπει να καταγγείλουμε τη ρητορική μίσους των φονταμενταλιστικών ομάδων, που έχουν προωθήσει ένα κλίμα έκκλησης σε προσαγωγή και δίωξη κάθε τρανς προσώπου, για το απλό γεγονός της χρήσης μιας τουαλέτας” , έγραψε ο Serrano.

Η Κάρμεν Γιούλιν Κρούζ δήμαρχος του Σαν Χουάν και υποψήφια κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, κάλεσε τον κόσμο σε ευαισθητοποίηση προς τον θάνατο της Alexa, και προς τον ακτιβισμό του Serrano:

“Μπορείτε να αισθανθείτε τον πόνο του Pedro Julio κι όλων εκείνων, που καταλαβαίνουν, ότι η ζωή των ΤΡΑΝΣ ατόμων αξίζει τον ίδιο, όπως και οποιουδήποτε άλλου συμπατριώτη μας” , έγραψε στα social media.

Η κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Γουάντα Βάσκεζ, δήλωσε την Τρίτη,

«όλα δείχνουν ότι πρόκειται για έγκλημα μίσους, και έτσι θα αντιμετωπιστεί» .

Για να τιμηθεί η μνήμη της Alexa και να καταπολεμηθεί η τρανσφοβία των ΜΜΕ και των δελτίων ειδήσεων, εμφανίστηκε στο Twitter το hashtag #SeLlamabaAlexa, που σημαίνει “Το όνομά της ήταν Alexa” από τον κόσμο.

Η Lambda Legal, οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων των LGBTQ ατόμων, χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον της Alexa “εντελώς απαράδεκτη” και πρόσθεσε ότι:

“Οι αρχές επιβολής του νόμου του Πουέρτο Ρίκο πρέπει να διερευνήσουν γρήγορα και διεξοδικά αυτό το φρικτό έγκλημα, συμπεριλαμβανομένου τρόπου αναπαραγωγής της είδησης από τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης” .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!