Το Bollywood γράφει ιστορία με την πρώτη του γκέι ρομαντική κομεντί

20/02/2020
από

Την πρώτη του ρομαντική κομεντί με πρωταγωνιστή έναν γκέι χαρακτήρα πρόκειται να κυκλοφορήσει αύριο το Bollywood.

Ο λόγος για το Shubh Mangal Zyada Saavdhan (Be Extra Careful About Marriage), στο οποίο θα δούμε τον ηθοποιό Ayushmann Khurrana να υποδύεται έναν γκέι άνδρα που τα βάζει με τις προλήψεις της κοινωνίας αλλά και της οικογένειάς του.

Στο τρέιλερ της ταινίας – έχει συγκεντρώσει πάνω από 50 εκατομμύρια προβολές – βλέπουμε τον γυμνόστηθο Khurrana να φορά μια rainbow σημαία ως κάπα και να καταγγέλλει την ομοφοβία του πατέρα του. Στο κλιπ βλέπουμε επίσης ένα γκέι φιλί.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας, Hitesh Kewalya, “αν και πρόκειται για κωμωδία, δεν θέλουμε κάνουμε αστεία για τα γκέι άτομα, μιας και πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τις ταινίες στην Ινδία. Η ταινία δημιουργήθηκε με τέτοιον τρόπο, ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους. Και το χιούμορ φάνηκε η φυσική επιλογή για να γίνει αυτό”.

Το 2018, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας έβαλε τέλος στην απαγόρευση της ομοφυλοφιλίας. Δυστυχώς, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα της χώρας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν στίγμα και έλλειψη νομικής προστασίας.

Ο Bhushan Kumar, ένας από τους παραγωγούς δήλωσε πως το Shubh Mangal Zyada Saavdhan θα αμφισβητήσει αυτά τα ταμπού.

“Θέλουμε να μεταφέρουμε ένα ενδιαφέρον μήνυμα κοινωνικής αποδοχής και έναν πολύ πιο διασκεδαστικό τρόπο, ώστε να φτάσει σε περισσότερους ανθρώπους και να τους βοηθήσει να επαναξιολογήσουν τις παγιωμένες σκέψεις τους”, δήλωσε στο AFP.

Δείτε το τρέιλερ




Δες και αυτό!