Με αυτό το τεύχος θέλουμε να σας μιλήσουμε για το μέλλον.

Γι’ αυτό που διεκδικούν καθημερινά τα τρανς άτομα στη χώρα μας και που μας περιγράφουν στο κεντρικό μας αφιέρωμα.

ANTIVIRUS MAGAZINE The Future is Trans

Γι’ αυτό που διεκδικεί η queer νεολαία, η οποία φωτογραφίζεται για εμάς δημιουργώντας νέες αισθητικές νόρμες.

Αλλά και γι’ αυτό που διεκδικούμε εμείς ως περιοδικό και χάρη στο οποίο είμαστε στη θέση να σας παρουσιάσουμε ένα νέο, πιο φρέσκο και πιο ευέλικτο ANTIVIRUS.

Όλα αυτά με την Ελευθερία Αρβανιτάκη να μας μιλά για τη ζωή της και την καριέρα της.

Νέες στήλες, νέο στήσιμο και περισσότερες απόψεις, πάντα όμως με τις ίδιες αρχές. 

Editorial 90

Με την έκδοση αυτού του τεύχους φτάνουμε αισίως στα 90 μας. Εδώ και καιρό νιώθαμε την ανάγκη για ανανέωση. Έτσι τους τελευταίους μήνες αναζητήσαμε τα στοιχεία τα οποία θα ανταποκρίνονταν σε ένα μοντέρνο και αιχμηρό ΛΟΑΤΚΙ+ περιοδικό με πολιτικό λόγο και φρέσκια ματιά. Εδώ θα ήθελα να σημειώσω πως το περιοδικό antivirus, έχει κάποια χαρακτηριστικά τα οποία είναι εξαιρετικά σπάνια στην παγκόσμια σκηνή -συγχωρήστε μου την αυτοαναφορικότητα, αλλά μια φορά στα 90 τεύχη τη δικαιούμαι-.

Πρώτον, το γεγονός ότι το περιοδικό με δεδομένη την ποιότητά και τη θεματολογία του, είναι δωρεάν διανομής. Αντίστοιχης θεματολογίας και αισθητικής περιοδικά σε ολόκληρο τον πλανήτη διατίθενται σχεδόν αποκλειστικά μόνο προς πώληση. Δεύτερον, δεν αποτελεί ένα αντρικό γκέι έντυπο αλλά μια έκδοση που απευθύνεται και πιάνει θέματα που αφορούν σε όλη τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Θεωρούμε πως τα δυο παραπάνω, ειναι πλέον βαθιά εντυπωμένα στην ταυτότητα του περιοδικού που το καθιστούν μοναδικό και όλοι οι άνθρωποι που είμαστε μέρος αυτού νιώθουμε μεγάλη περηφάνια.

Δε ξέρω αν καταφέραμε να αποτυπώσουμε αυτό το οποίο ελπίζαμε με αυτό το τεύχος. Ξέρω όμως ότι το antivirus είναι και θα παραμείνει ένας ζωντανός οργανισμός που θα αλλάζει και θα εξελίσσεται με στόχο του να αποτελεί έναν χώρο όπου κάθε άτομο που ανήκει στη ΛΟΑΤΚΙ+ βεντάλια, να μπορεί μέσα σε αυτό και μέσα από αυτό να δει ένα κομμάτι που να το νιώθει οικείο, να το εκφράζει και -το κυριότερο- να νιώθει ασφάλεια και μόνο που αυτή η προσπάθεια των 18 σχεδόν ετών συνεχίζει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για την κριτική, την αγάπη, τη συνεισφορά, το όραμα, την ανατροφοδότησή σας, σας ευχαριστούμε ειλικρινά.

Γιάννης Παπαγιαννόπουλος