Δημοψήφισμα στην Ελβετία κατά των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ

09/02/2020
από

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες της Ελβετίας για να αποφασίσουν σχετικά με ένα νομοσχέδιο που προβλέπει την ποινικοποίηση των διακρίσεων σε βάρος ανθρώπων με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Η διάκριση λόγω φυλής ή θρησκείας είναι παράνομη ήδη στη χώρα, αφήνοντας απροστάτευτα τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, τα οποία ευελπιστούν ότι θα τύχουν και αυτά νομικής προστασίας κατά του ρατσιστικού και μισαλλόδοξου λόγου.

Στον αντίποδα, αυτοί που εναντιώνονται στο εν λόγω νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για δυνητικό περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης. Είναι αυτοί ακριβώς που συγκέντρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών ώστε να διεξαχθεί δημοψήφισμα επί του θέματος.

Μέλη της γκέι κοινότητας που μίλησαν στην ελβετική εφημερίδα «20 Minuten» ανέφεραν πως συχνά δέχονται σωματικές επιθέσεις και κάποιοι έχουν φτάσει μέχρι και στο νοσοκομείο.

«Η ελευθερία της έκφρασης σε μια ελεύθερη δημοκρατία φτάνει μέχρι το σημείο που προστατεύεται το ατομικό δικαίωμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», παρατηρεί η Jessica Zuber και σημειώνει ότι «αν ο νόμος αυτός περάσει, θα είναι ένα δυνατό μήνυμα για την αποδοχή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όλων, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού».

Τα δημοψηφίσματα είναι συχνά στην Ελβετία, όπου οι πολίτες καλούνται να τοποθετηθούν για διάφορα ζητήματα.

Τα αποτελέσματα αναμένονται αργότερα εντός της ημέρας, αλλά σύμφωνα με έρευνες κοινής γνώμης εκτιμάται πως το αντιομοφοβικό νομοσχέδιο θα λάβει τη στήριξη του λαού.

με πληροφορίες απο efsyn.gr




Δες και αυτό!