Ο πρώτος ομόφυλος γάμος στη Βόρεια Ιρλανδία

07/02/2020
από
Charles McQuillan/Getty Images

Ένα ζευγάρι λεσβιών θα είναι το πρώτο που θα επωφεληθεί από τη νομιμοποίηση των ομόφυλων γάμων στην Βόρεια Ιρλανδία,που θα ισχύει από την επόμενη εβδομάδα.

Charles McQuillan/Getty Images

Τα νέα του γάμου ανακοινώθηκαν από το ζευγάρι σε μία συνέντευξη τύπου που έγινε αυτή τη βδομάδα. Η καμπάνια του “Love Equality” ήταν αυτή που συνέβαλε στην αλλαγή του νόμου.

“Είμαστε τόσο χαρούμενες με την γάμο μας”, δήλωσε η Sharni Edwards, μια κοπέλα εκ του ζευγαριού, στη συνέντευξη τύπου. Θα παντρευτεί την Robyn Peoples. “Είναι μία μεγάλη μέρα για μας, αλλά μία ακόμα μεγαλύτερη μέρα για τα δικαιώματα της ισότητας στη Βόρεια Ιρλανδία. Η Robyn κι εγώ είμαστε μαζί για έξι χρόνια, όμως η καμπάνια για την ισότητα του γάμου έχει διαρκέσει περισσότερο”.

Charles McQuillan/Getty Images

Όταν το ζευγάρι αποφάσισε οριστικά να δεσμευτεί, είχε οριστεί να είναι σύμφωνο συμβίωσης. Τότε, ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών δεν ήταν νόμιμος, αλλά καθώς πλησίαζε η επέτειος των έξι χρόνων, αποφάσισαν ότι ήταν καιρός να το νομιμοποιήσουν με κάποιον τρόπο. Έτσι, θα το διευθετούσαν μ’ ένα σύμφωνο συμβίωσης. Όμως, όταν πήγαν στον αρμόδιο φορέα για να συμπληρώσουν τα χαρτιά, τους είπαν ότι ήταν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που θα υπέγραφε για ένα gay γάμο, σύμφωνα με το PinkNews.

“Είναι τόσο σουρεαλιστικό για μένα”, δήλωσε η Edwards στον τύπο. “Θέλω να με τσιμπήσω για να δω αν είναι αλήθεια. Απλά νιώθω ταπεινοφροσύνη και ευγνώμων. Η νεότερη γενιά χρειάζεται ανθρώπους που θα σέβονται όταν βλέπουν μία γυναίκα να αγαπά μία άλλη γυναίκα”.

Charles McQuillan/Getty Images

“Δεν ήταν σκόπιμο, αλλά είμαστε τόσο ευγνώμονες γι’ αυτό”, δήλωσε η Peoples, μία κοπέλα εκ του ζευγαριού. “Αυτό βοηθάει άλλους ανθρώπους να δουν ότι είμαστε ακριβώς σαν κάθε άλλο ζευγάρι. Δεν υπάρχει τίποτα το διαφορετικό από τα ζευγάρια δίπλα στο δρόμο”.

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2014 και θα παντρευτούν στις 11 Φεβρουαρίου, στην έκτη τους επέτειο. Το ζευγάρι έχει αρραβωνιαστεί από το 2015. Θα παντρευτούν στην παραθαλάσσια πόλη Carrickfergus.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!