Φόνος η “εκούσια” άμβλωση κατά την Ιερά Σύνοδο

04/02/2020
από
Φόνος η "εκούσια" άμβλωση κατά την Ιερά Σύνοδο
Φόνος η "εκούσια" άμβλωση κατά την Ιερά Σύνοδο

Με σχετική ανακοίνωση η Ιερά Σύνοδος δήλωσε ότι από θεολογικής σκοπιάς “η εκούσια άμβλωση αποτελεί φόνο” συνεχίζοντας να δείχνει την αμείωτη στήριξή της στα αιτήματα του κινήματος κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω» . Την ίδια στιγμή αποφάσισε την αποστολή ευχαριστήριας επιστολής στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, για την επαναφορά του εορτασμού της γιορτής των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δελτίο τύπου:

«Συνήλθε εχθές και σήμερα, 3 και 4 Φεβρουαρίου 2020 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Κατά τις δύο Συνεδρίες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε:

– Τον νέο Οργανισμό της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) της Εκκλησίας της Ελλάδος.
– Την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί της Κοινωνικής Προνοίας και της Ευποιίας σχετικά με την έκδοση Συνοδικού Εγκυκλίου Σημειώματος «περί υποβολής Απολογισμού των Δαπανών διά την Φιλανθρωπικήν Διακονίαν κατά το έτος 2019 υπό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος».
– Τις προτάσεις της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος:
α) περί της επισήμου παρουσιάσεως του εκδοθέντος Ζ’ Τόμου των Πρακτικών του Ζ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα: «Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως»,
β) περί της διοργανώσεως του Θ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για το έτος 2020 και
γ) περί της οργανώσεως των Εορταστικών Εκδηλώσεων επί τη συμπληρώσει 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία το έτος 2021.
– Τον Προϋπολογισμό της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως για το οικονομικό έτος 2020.

https://avmag.gr/118187/omofoviko-fylladio-ston-ekklisiasmo-gymnasioy-ston-cholargo/

Η Ιερά Σύνοδος λαβούσα υπ’ όψη της τα εσχάτως ανακύψαντα επί του θέματος των εκτρώσεων και βασιζομένη επί της αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού εκφράζει την θεολογικήν αυτής θέσιν περί του εμβρύου ως πλήρους και ακεραίου ανθρώπου από της στιγμής της συλλήψεώς του γι’ αυτό και θεωρεί την εκουσία έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται. Επίσης, η Ιερά Σύνοδος, εκτιμώσα την απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων αξιοτίμου κ. Νίκης Κεραμέως περί της καταργήσεως στα σχολεία Α/θμίου και Β/θμίου Εκπαιδεύσεως της αργίας της εορτής και της επαναφοράς του εορτασμού των αγίων Τριών Ιεραρχών των προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας (30ή Ιανουαρίου) ως ημέρα εκκλησιασμού και άλλων επικαίρων εκδηλώσεων, απεφάσισε την αποστολή προς αυτήν σχετικού συγχαρητηρίου γράμματος. Τέλος, ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα. Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος» .

https://avmag.gr/117474/katevainei-me-ypoyrgiki-entoli-i-afisa-toy-metro-gia-tis-amvloseis/

https://avmag.gr/117547/to-dikaioma-tis-ektrosis-kai-i-sygkrisi-me-to-pride/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!