Ομοφοβική επίθεση με μαχαίρι σε βάρος ζευγαριού στην Ιρλανδία

03/02/2020
από
Ομοφοβική επίθεση με μαχαίρι σε βάρος ζευγαριού στην Ιρλανδία
Ομοφοβική επίθεση με μαχαίρι σε βάρος ζευγαριού στην Ιρλανδία

Την Παρασκευή το βράδυ (31/01), ένα νεαρό γκέι ζευγάρι από το Δουβλίνο, στο ταξίδι του γυρισμού από το Νιούμπριτζ , δέχτηκε σφοδρή ομοφοβική επίθεση από μια συμμορία στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Ο ένας από τους δύο χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά την επίθεση, καθώς τον μαχαίρωσαν τέσσερις φορές, κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ο σύντροφός του, Gearóid Laighléis, μοιράστηκε στα κοινωνικά μέσα, ότι είχαν περάσει μία ωραία μέρα και είχαν πάρει τον δρόμο του γυρισμού. Στις 6:40μμ, ενώ περίμεναν το τρένο, μία ομάδα τους επιτέθηκε. Ο Laighléis περιέγραψε ότι τον κλότσησαν στο πρόσωπο και έπεσε στο έδαφος. Ενώ συνέχιζε να δέχεται χτυπήματα, ένα μέλος της συμμορίας μαχαίρωνε τον σύντροφό του:

“Ποτέ στη ζωή μου δε φαντάστηκα ότι θα ήμουν γονατισμένος δίπλα σε κάποιον με τον οποίο είμαστε μαζί, και θα κρατώ τις πληγές του για να σταματήσω την αιμορραγία και να προσπαθώ να τον κρατήσω ζωντανό” .

Μάλιστα, ένα άλλο μέλος της συμμορίας τραβούσε βίντεο κατά τη διάρκεια της επίθεσης με το κινητό του.

Τα τοπικά μέσα μετέδωσαν τα εξής: Ένας 20χρονος άνδρας δέχτηκε μαχαιριές και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Τάλα, με τραυματισμούς, που δεν απειλούσαν τη ζωή του. Διεξήχθη εγκληματολογική εξέταση του σημείου από ερευνητές της Garda Scenes of Crim. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Μετά την ομοφοβική επίθεση στο Νιούμπριτζ, η οργάνωση LGBT Ireland ζήτησε να τεθεί ως προτεραιότητα η νομοθεσία για το έγκλημα μίσους. Η διευθύνουσα σύμβουλός της, Paula Fagan, δήλωσε:

«Η ανάγκη για τη νομοθεσία γύρω από τα εγκλήματα μίσους είναι επιτακτική, και καλούμε τα υποψήφια άτομα των εκλογών από όλα τα κόμματα, να την καταστήσουν ως κορυφαία προτεραιότητα, αν εκλεγούν. Αυτή η βίαιη επίθεση θα πρέπει να σηματοδοτήσει την επείγουσα δράση που χρειάζεται, για να στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι τα εγκλήματα μίσους δε θα γίνονται ανεκτά σε αυτή τη χώρα» .




Δες και αυτό!