Συγγνώμη για τη δήλωση ότι το σεξ είναι μόνο για στρέιτ παντρεμένα ζευγάρια από την αγγλικανική εκκλησία

31/01/2020
από

Η εκκλησία της Αγγλίας απολογείται για τη δήλωση που έκανε την προηγούμενη βδομάδα σχετικά με το ότι το σεξ είναι μόνο για τα παντρεμένα και ετερόφυλα ζευγάρια.

Οι αρχιεπίσκοποι του Canterbury και York, Justin Welby και John Sentamu, ανέφεραν ότι η δήλωση “έθεσε σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη“.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφεραν:Ως αρχιεπίσκοποι μαζί με τους επισκόπους της Εκκλησίας της Αγγλίας ζητούμε συγγνώμη και αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την κυκλοφορία της δήλωσης της περασμένης εβδομάδας που αναγνωρίζουμε ότι έθεσε σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη που υπάρχει. Λυπούμαστε πολύ και αναγνωρίζουμε τη διάκριση η οποία προκλήθηκε.

Αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα από το σώμα των αρχιεπισκόπων ήταν ότι επέμειναν ότι το σεξ πρέπει να γίνεται μόνο ανάμεσα στα παντρεμένα και ετερόφυλα ζευγάρια, συμπληρώνοντας ότι τα σύμφωνα συμβίωσης ανάμεσα σε ομόφυλα ή ετερόφυλα ζευγάρια δεν πρέπει να περιλαμβάνει σεξουαλική πράξη. Η σχετική δήλωση ήταν η εξής: «Το σεξ μεταξύ ατόμων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή που είναι ομοφυλόφιλα υπολείπεται του σχεδίου του Θεού για τα ανθρώπινα όντα».

DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Getty

Οι επίσκοποι επιβεβαίωσαν εκ νέου την αφοσίωση της Εκκλησίας στο έργο “Living in Love and Faith” (που αφορά θέματα ανθρώπινης ταυτότητας, σεξουαλικότητας και γάμου), το οποίο αναμένεται να καθοδηγήσει τις μελλοντικές διδασκαλίες σχετικά με τις LGBT+ σχέσεις και πρόκειται να ολοκληρωθεί αργότερα αυτό το έτος. Ανέφεραν επίσης: “Αυτή η διαδικασία έχει σκοπό να μας βοηθήσει όλους να οικοδομήσουμε γέφυρες που θα επιτρέψουν τη δημιουργία σημαντικών συζητήσεων“.

Η Jayne Ozanne, η οποία εκστρατεύει για την ένταξη των LGBT+ ανθρώπων στην εκκλησία, δήλωσε ότι “οι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερες πράξεις και λιγότερα λόγια“. Και πρόσθεσε: “Περιμένουμε τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία ότι έχουν ακούσει πραγματικά και έχουν λάβει υπόψη τις ανησυχίες μας αναφορικά με το Living in Love and Faith”.


https://avmag.gr/117947/gia-tin-ekklisia-tis-agglias-to-sex-einai-mono-gia-ta-pantremena-eterofyla-zeygaria/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!