Μια φωτογράφιση μόδας που θέλει να επαναπροσδιορίσει την έννοια της ομορφιάς

28/01/2020

Σε μια σύγχρονη κοινωνία, στην οποία οραματιζόμαστε την ισότητα και τις ίδιες ευκαιρίες ο ορισμός της ομορφιάς οφείλει να απεγκλωβιστεί από τις στερεοτυπικές επιταγές που επιβάλλουν συγκεκριμένες διαστάσεις και σωματότυπους, επενδύοντας αποκλειστικά στον πλουραλισμό της ανθρώπινης ύπαρξης.

Με αυτή την οπτική και μέσα από τον φακό του Γιώργου Κασαπίδη, αλλά και το art direction της Φιλίτσας Νικολαΐδη επαναπροσδιορίζουμε την έννοιας της ομορφιάς, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι πολύ απλά “όμορφο σημαίνει διαφορετικό”.

Φωτογραφία: Γιώργος Κασαπίδης @george_cassapides
Styling and Art Direction: Φιλίτσα Νικολαίδη @nikolaidi_filitsa
Make up artist: Βάσια Μποζατζή @vasia_bozatzi
Model: Σταυριάνα Αστραδενή @stavriana_astradeni (The Legion) / @sampsonthesphynx
Ρούχα: Στεφανία Βαϊδάνη @stefaniavaidani

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!