“Δε μου σφίγγουν το χέρι κάποιοι συναθλητές μου από τότε που έκανα coming out”

24/01/2020
από

Ο Ιρλανδός ολυμπιονίκης αθλητής στο Taekwondo, Jack Woolley, είχε γράψει ιστορία, ως το πρόσωπο άτομο από την Ιρλανδία, που κατάφερε να διακριθεί σε ολυμπιακούς αγώνες στο άθλημα, πριν από τέσσερα χρόνια.

Όμως, παρά τις τιμητικές διακρίσεις και την πρωτιά, αναφέρει ότι ορισμένοι αντίπαλοί του στο άθλημα, αρνούνται να του σφίξουν το χέρι με μία χειραψία, από τότε που έκανε coming out ως αμφιφυλόφιλος (bi).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jack Woolley 🦂 (@jack_woolley_tkd) στις

Σε συνέντευξή του στο Extra.ie, ο αθλητής μίλησε ανοιχτά για τις διακρίσεις που αντιμετωπίζει από συναδέλφους του αθλητές:

“Είναι σκληρό το άθλημά μου. Είχα μερικούς αντιπάλους, που δε μου έδωσαν το χέρι και απλά σκέφτομαι «πρέπει να το καταπιείς» . Κάποιοι το κάνουν. Ένας από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου ήρθε να μου σφίξει το χέρι μου, όταν κέρδισα το ασημένιο μετάλλιο στην Ευρώπη. Αυτό το εκτιμώ. Μόνο αν έχεις κάποιο πρόβλημα με μένα, θα έχω κι εγώ πρόβλημα μαζί σου. Ίσως μπορεί να είναι καλό, ίσως να μπορώ να είμαι έμπνευση για κάποιους νέους ανθρώπους. Και αν κάποιος θέλει να μου μιλήσει για το τι περνά, μπορεί, αλλά δεν το πετάω στη μούρη κανενός.” 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jack Woolley 🦂 (@jack_woolley_tkd) στις


Παρόλο που όταν έκανε coming out, ο Woolley παραδέχεται ότι επιθυμούσε “ποτέ να μην υπήρχε η ταμπέλα” σχετικά με τη σεξουαλικότητά του, αναφέρει ότι δε θέλει αυτό να τον καθορίσει:

“Εύχομαι να μην το είχα ποτέ επισημάνει. Ακόμα δε μου αρέσει η επισήμανσή του. Οι άνθρωποι είναι απλά περισσότερο από πρόθυμοι να βάζουν ετικέτες σε όλους στις μέρες μας. Δε θέλω να είμαι έτσι. Θέλω να γίνω ο πρώτος Ιρλανδός ολυμπιονίκης στο άθλημά μου, το παιδί από το Tallaght που πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και όχι τον Jack, ο γκέι αθλητής.” 

https://avmag.gr/64650/efivos-olimpionikis-apokalipse-oti-ine-bisexual/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!