Τρεις θάνατοι οροθετικών, μετά την παρότρυνση εκκλησιών να σταματήσουν την αντιρετροϊκή αγωγή.

21/10/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

 

hiv1Τουλάχιστον τρεις θάνατοι έχουν αναφερθεί στο Λονδίνο, μετά τον ισχυρισμό Βρετανικών εκκλησιών ότι μπορούν να θεραπεύσουν το HIV/AIDS. Σύμφωνα με το BBC, κάποιες ευαγγελικές εκκλησίες ενθαρρύνουν ανθρώπους που ζουν με HIV/AIDS να σταματήσουν την αντιρετροϊκή θεραπεία, καθώς μπορεί να τους θεραπεύσει ο…θεός!


Στο κανάλι μίλησαν δύο γυναίκες από το ανατολικό Λονδίνο, οι οποίες δήλωσαν ότι η εκκλησία παρότρυνε οροθετικές φίλες τους να προσεύχονται αντί να παίρνουν την αγωγή τους. Και οι δύο αυτές γυναίκες έχουν πεθάνει.
Επίσης, η διευθύντρια ενός από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα για το HIV/AIDS στο ανατολικό Λονδίνο δήλωσε ότι είχε αντιμετωπίσει ένα περιστατικό όπου μια γυναίκα έχασε την ζωή της ακολουθώντας την συμβουλή ενός πάστορα να διακόψει την αντιρετοϊκή αγωγή. Η καθηγήτρια Jane Anderson, διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών Σεξουαλικής Υγείας και HIV στο Hackney, προσθέτει : «Βλέπουμε συχνά τέτοιους ασθενείς, που μας λένε ότι πιστεύουν πως με αρκετή προσευχή θα θεραπευτούν από τον HIV».
«Έχουμε δει ασθενείς που επιλέγουν να μην παίρνουν καθόλου φάρμακα και έτσι μερικές φορές δεν επιβιώνουν».
Η «Συναγωγή της Εκκλησίας Όλων των Εθνών» (Synagogue Church Of All Nations – SCOAN) η οποία εδρεύει στο Southwark, λέει ότι ειδικεύεται στην θεραπεία του HIV/AIDS, του καρκίνου και στα «θαύματα των μωρών».
Ο πάστορας T B Joshua ο οποίος ηγείται της SCOAN, ισχυρίζεται μέσω της ιστοσελίδας τους ότι έχει θεραπεύσει μια γυναίκα από τον HIV. Η SCOAN δηλώνει : «Δεν είμαστε εμείς οι θεραπευτές. Ο θεός είναι ο θεραπευτής. Δεν υπάρχει ασθένεια που δεν μπορεί να θεραπεύσει ο θεός». «Δεν ζητάμε από τους ανθρώπους να σταματήσουν την αγωγή τους. Οι γιατροί τους αντιμετωπίζουν, ο θεός θεραπεύει».
Η οργάνωση Terrence Higgins Trust που ασχολείται με το HIV/AIDS προσπαθεί να παροτρύνει τους οροθετικούς να μην διακόπτουν την αντιρετροϊκή αγωγή που τους έχουν συστήσει οι γιατροί. 
Ο υπεύθυνος στον τομέα υγείας της οργάνωσης, Ben Tunstall, δήλωσε : «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό να ακούς ότι υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν συμβουλές για το HIV/AIDS οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».
«Δουλεύουμε πολύ με εκκλησίες σε όλη την Μεγάλη Βρετανία, προάγοντας την ενημέρωση σχετικά με τον HIV, παροτρύνοντας τον κόσμο να εξετάζεται και να ξεκινούν θεραπεία το νωρίτερο δυνατό, και ενθαρρύνοντας ανθρώπους που ζουν με HIV να συνεχίσουν την θεραπεία, σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών».

πηγή GITV.GR

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!