Μια ξεχωριστή πολιτική ένωση στις Κεντρικές Φυλακές Κύπρου

13/01/2020

“Η Κύπρος έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποίησε πολιτική συμβίωση καταδίκων μέσα σε φυλακές…

Μ΄αυτό τον τρόπο σχολίασε η κα. Άννα Αριστοτέλους, διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Κύπρου, την πολιτική ένωση δύο προσώπων που κρατούνται εκεί.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από πέντε χρόνια, στις 4 Ιανουαρίου του 2015, μέσα στη φυλακή, σε μια από τις κοινωνικές δραστηριότητες που διοργανώνονται στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Πριν από περίπου 1,5 χρόνο αποφάσισαν να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης, για να μείνουν «για πάντα μαζί».

Το αίτημα τους έγινε αμέσως αποδεκτό από τη διεύθυνση των Φυλακών, εντούτοις οι Αρχές της Δημοκρατίας έφεραν πολλαπλά εμπόδια στο αίτημά τους και χρειάστηκε 1,5 χρόνος για να πραγματοποιηθεί το όνειρό τους.

Η τελετή τελικά πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, την ίδια ημερομηνία με τη γνωριμία τους.

Την ένωση του ζευγαριού χαιρέτησε και η Accept – LGBTI Cyprus, η οποία με ανακοίνωσή της στο Facebook ανέφερε:

“Με μεγάλη μας χαρά πληροφορηθήκαμε ότι οι κρατούμενοι Κεβόρκ (Κύπριος αρμενικής καταγωγής) καιΈνζο (Βραζιλιάνος) ενώθηκαν με τα δεσμά της πολιτικής συμβίωσης στις Κεντρικές Φυλακές.

Το αίτημα τους έγινε αμέσως αποδεκτό από τη διεύθυνση των Φυλακών, εντούτοις οι Αρχές της Δημοκρατίας έφεραν πολλαπλά εμπόδια στο αίτημά τους και χρειάστηκε 1,5 χρόνος για να πραγματοποιηθεί το όνειρό τους.

Η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών κα. Άννα Αριστοτέλους δήλωσε ότι είμαστε η 1η χώρα της ΕΕ που πραγματοποίησε πολιτική συμβίωση καταδίκων μέσα σε φυλακές!

Ευχαριστούμε θερμά τη διεύθυνση και το προσωπικό των Κεντρικών Φυλακών – ιδιαιτέρως την κα. Άννα Αριστοτέλους, την ανώτερη λειτουργό Αθηνά Δημητρίου, τον λοχία Σωτήρη Δαλίτη, τη δικηγόρο τους Μαρία Σαββίδου, την πρεσβεία της Βραζιλίας αλλά και τον σύμβουλο του Προέδρου Costa Gavrielides για την όλη τους προσπάθεια να φέρουν εις πέρας την πολιτική τους ένωση, όντας μέσα στις φυλακές.”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!