Στα μαλακά ΣΚΑΪ και Γιώργος Λιάγκας με την απόφαση του ΕΣΡ

09/01/2020
από

Στις 20 Ιανουαρίου ξεκινά η αναστολή της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα  «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» στο κανάλι του ΣΚΑΪ, σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ, λόγω των σεξιστικών σχολίων για τη σεξουαλική επίθεση, που δέχτηκε φοιτήτρια στη βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΕΣΡ, οι τρεις λόγοι της τιμωρίας είναι ότι η εκπομπή έδειξε «μη σεβασμό της αξίας του ανθρώπου»«δυσμενείς διακρίσεις λόγω φύλου» και «υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης της εκπομπής» λόγω σχολίων σε μία σειρά από θέματα σχολιασμού της τηλεοπτικής επικαιρότητας.

Ενδεικτικός της απόφασης, όμως, είναι ο τρόπος που κατανέμεται αυτή η “τριπλή τιμωρία” , όπως χαρακτηρίζεται από άλλα μέσα:

Η πενθήμερη αναστολή της εκπομπής αφορά στις δύο πρώτες κολάσιμες πράξεις, δηλαδή στον «μη σεβασμό της αξίας του ανθρώπου» και στις «δυσμενείς διακρίσεις λόγω φύλου» , ενώ το πρόστιμο αφορά στο κομμάτι της «υποβάθμισης της ποιοτικής στάθμης της εκπομπής» .

Αναλυτικά το ΕΣΡ επέβαλε:

  • Διακοπή της προβολής της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» από τις 00:01 της 20/01 έως τις 24:00 της 24/01, για πέντε μέρες δηλαδή, για «μη σεβασμό της αξίας του ανθρώπου» και για τις «δυσμενείς διακρίσεις λόγω φύλου» .
  • Ο σταθμός θα πρέπει να παίζει αδιαλείπτως μία κάρτα που θα αναγράφει ότι:
    «Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής «Μεσημέρι με το Γιώργο Λιάγκα» με την 192/2019 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης» , ακόμα και στη διάρκεια του υπόλοιπου του προγράμματος, για τον «μη σεβασμό της αξίας του ανθρώπου» και για τις «δυσμενείς διακρίσεις λόγω φύλου» .
  • Πρόστιμο ύψους 150.000 €, για «υποβάθμισης της ποιοτικής στάθμης της εκπομπής» λόγω σχολίων σε μία σειρά από θέματα σχολιασμού της τηλεοπτικής επικαιρότητας όπως πχ χορευτικές ικανότητες της Μαρίας Ιωαννίδου.

https://avmag.gr/114911/kataggelia-toy-mov-sto-esr-gia-tin-ekpompi-toy-liagka/




Δες και αυτό!