Δικαστήριο στη Βραζιλία ζήτησε από το Netflix να αποσύρει τη σειρά με τον γκέι Ιησού

09/01/2020
από

Ένας δικαστής από το Ρίο ντε Τζανέιρο ζήτησε εχθές από τo Netflix να σταματήσει την προβολή της σειράς, που απεικονίζει τον Ιησού ως ομοφυλόφιλο.

Η απόφαση του δικαστή του Benedicto Abicair είναι αποτέλεσμα της εκστρατείας μιας καθολικής οργάνωσης με το όνομα “honor of millions of Catholics”, η οποία κατηγόρησε τη σειρά “The First Temptation of Christ” για βλασφημία.

Το Netflix δήλωσε στο The Associated Press ότι δε θα σχολιάσει την απόφαση, η οποία έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενη απόφαση δικαστηρίου, που απορρίπτει τη λογοκρισία του προγράμματος. Το ίδιο δήλωσαν και οι παραγωγοί της σειράς.

Σε δήλωσή του ο δικαστής υποστήριξε ότι “η απόφαση αυτή σέβεται όχι μόνο για τη χριστιανική κοινότητα, αλλά ολόκληρη τη βραζιλιάνικη κοινωνία”.

Η απόφαση έρχεται σε μια εποχή που αρκετές πολιτικές ομάδες υποστηρίζουν ότι ο ακροδεξιός Βραζιλιάνος Πρόεδρος Jair Bolsonaro διεξάγει έναν «πολιτιστικό πόλεμο», μειώνοντας τη χρηματοδότηση έργων τέχνης που προκαλούν τις «χριστιανικές αξίες».

Την παραμονή των Χριστουγέννων μια ομάδα ατόμων με κουκούλα επιτέθηκε στα γραφεία παραγωγής της σειράς, ρίχνοντας μια βόμβα μολότοφ.




Δες και αυτό!