Άστοχο σεξιστικό “χιούμορ” από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

02/01/2020
από
Απόστολος Τζιτζικώστας, πρώην βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και σημερινός Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Απόστολος Τζιτζικώστας, πρώην βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και σημερινός Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, πρώην βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και σημερινός Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, προέβη σε άστοχο σεξιστικό σχόλιο σε βάρος των γυναικών, που εργάζονται στη Διεύθυνση της Περιφέρειας.

Το περιστατικό συνέβη σε επίσκεψη εκπροσώπου της Film Office, οργανισμού που έχει αναλάβει να προωθήσει τις κινηματογραφικές παραγωγές στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που βρέθηκε εκεί για να μεταφέρει στον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα τις ευχές του και να ζητήσει τη στήριξη της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης προέβη στο άστοχο σεξιστικό σχόλιο, εν είδει χιούμορ, όταν ο εκπρόσωπος του οργανισμού ανέφερε ότι οι όλες οι εργαζόμενες στη Διεύθυνση της Περιφέρειας, οι οποίες ήταν παρούσες, είναι καλεσμένες για να πάρουν μέρος σε ταινία.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του alterthess, ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας διακόπτει τον εκπρόσωπο για να κάνει το ρητορικό ερώτημα:

“Τι είδους ταινία, όμως;”

Η παρωδία συνεχίστηκε λίγο ακόμη, με τον εκπρόσωπο να αναφέρει ότι ο ρόλος των γυναικών πρέπει να είναι χαρούμενος, όπως είναι κι εκείνες, και με τον Περιφερειάρχη να συνεχίζει το ίδιο σεξιστικά, λέγοντας ότι δήθεν είχε ακούσει πως:

«από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη» .

Και το ερώτημα που κυριαρχεί είναι κατά πόσον μπορεί να επιτρέπεται, ή πώς και επιτρέπεται, σ’ έναν δημόσιο λειτουργό με το αξίωμα του Περιφερειάρχη να κάνει, έστω και εν είδει χιούμορ, τέτοιου είδους απαράδεκτα σεξιστικά σχόλια;

Δείτε το περιστατικό στο βίντεο που ακολουθεί:

Ο Περιφερειάρχης, λίγες ώρες αργότερα μέσω twitter ζήτησε συγγνώμη κάνοντας λόγο για “ατυχέστατη και τελείως λάθος αναφορά” που δεν τον εκφράζει.




Δες και αυτό!