Εκκλησία φεύγει από αντι-γκέι Ένωση, επειδή δεν είναι αρκετά αντι-γκέι

31/12/2019
από
Εκκλησία φεύγει από αντι-γκέι Ένωση, επειδή δεν είναι αρκετά αντι-γκέι
Εκκλησία φεύγει από αντι-γκέι Ένωση, επειδή δεν είναι αρκετά αντι-γκέι

Μια εκκλησία του Τέξας ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την αντι-γκέι Ένωση της Μεθοδιστικής Εκκλησίας (UMC) επειδή δεν είναι αρκετά αντι-γκέι.

Σύμφωνα με το πειθαρχικό βιβλίο της Ένωσης, το αμάρτημα του να «ομολογεί κάποιο άτομο ότι εξασκεί ομοφυλοφιλία» (σ.σ. κανένα νόημα) ορίζεται ως όταν «ένα πρόσωπο αναγνωρίζει ανοιχτά σε έναν επίσκοπο, σε μία περιφερειακή επιτροπή χειροτονίας, στο διοικητικό συμβούλιο ή σε έναν κληρικό ότι το άτομο είναι ομοφυλόφιλο» . Μάλιστα, βρίσκεται στον ίδιο κατάλογο αδικημάτων, όπως η σεξουαλική κακοποίηση, η κακοποίηση παιδιών και ο ρατσισμός.

Στη γενική διάσκεψη της Ένωση της Μεθοδιστικής Εκκλησίας τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, περίπου το 53% των αντιπροσώπων στη διάσκεψη ψήφισαν υπέρ αυτού που τα μέλη ονομάζουν “Παραδοσιακό Σχέδιο” . Το σχέδιο ενισχύει την εκκλησιαστική διδασκαλία που απαγορεύει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και τη χειροτονία κουήρ τελετουργών. Το σχέδιο ενισχύει, επίσης, τις κυρώσεις για τους κληρικούς, που τελούν ομόφυλους γάμους, σύμφωνα με το RNS.

Όμως, αυτό το μήνα η Εκκλησία Grace Fellowship στην Κέιτι, του Τέξας, αποφάσισε ότι αυτό δεν ήταν αρκετό και ότι η Ένωση δαπανά υπερβολικά πολύ χρόνο για να συζητά τα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα. Παρά την ψηφοφορία για το αντι-γκέι «Παραδοσιακό Σχέδιο» , ο ιδρυτής της Grace Fellowship, Jim Leggett, δήλωσε στην εφημερίδα The Christian Post σε συνέντευξή το,υ ότι η ηγεσία της Ένωσης εξακολουθούσε να μη ζει με «βιβλικά πρότυπα ηθικής» .




Δες και αυτό!