“Κάντε μωρά που δε θέλετε για να είμαστε περισσότεροι από τους άλλους”

Eδώ βλέπουμε πως μια αθλητική εφημερίδα που διευθύνεται απο και απευθύνεται σε κυρίως άντρες προπαγανδίζει το κίνημα κατά των εκτρώσεων που αφορά τα cis ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ (ή τρανς αντρικά) σώματα. Τα “fun facts” που συνοδεύουν την σπαρακτική φωτογραφία ενός χάρτινου εμβρύου κάνουν για άλλη μια φορά ξεκάθαρη τη σύνδεση μεταξύ του κινήματος και του εθνικισμού: Κάντε μωρά που δε θέλετε για να είμαστε περισσότεροι από τους Άλλους.

Χωρίς εκτρώσεις ο πληθυσμός της Ελλάδας λέει θα ήταν σε 4 χρόνια ένα εκατομμύριο μεγαλύτερος. Το έθνος μας θα ευημερούσε αρκεί βέβαια και τα έμβρυα αυτά να εξελίσσονταν σε εξίσου εθνόκαβλους ανθρώπους που θα έθεταν ως μόνο στόχο της ζωής τους να αυξήσουν περαιτέρω τον ελληνικό πληθυσμό με μηδενικό ενδιαφέρον για τις συνθήκες που αυτός ζει. Φυσικά όταν οι μετανάστες ή τίποτα μουσουλμάνοι γεννάνε παιδιά καταδικασμένα στην φτώχεια είναι απολίτιστοι και “υπαναπτυκτοί”, οχι σαν εμάς τους Δυτικούς που τα γεννάμε μόνο αν έχουμε να τα στείλουμε σε φροντιστήριο να μάθουν Αγγλικα.

Αυτό που δεν ενδιαφέρει τους υπέρμαχους των υποχρεωτικών γεννήσεων είναι το πόσο πιο δυστυχισμένες θα ήταν ήταν οι γυναικες που θα έχαναν τον έλεγχο του σώματός τους και θα εξαναγκάζονταν να οργανώσουν ολόκληρη τη ζωή τους βάσει μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Όπως είπαμε η ποιότητα της ζωής δεν ενδιαφέρει, ειδικά αν αφορά τη ζωή των γυναικών. Επίσης τον τζίρο τον ιδιωτικών νοσοκομείων τι μας τον αναφέρουν? Ναι Οκ, οι εκτρώσεις θα έπρεπε να γίνονται γρήγορα και με ασφάλεια δωρεάν σε δημόσια νοσοκομεία, από εκεί και πέρα αν είναι οικονομικό το θέμα χαλάλι τα λεφτά στις ιδιωτικές κλινικές, πιο φτηνά απο τις πάνες, τα καρότσια, τις κούνιες και το ψυχολογικό κόστος μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης θα μας έρθουν.

Eν τω μεταξύ τσεκάροντας πρόχειρα τα ποσοστά εκτρώσεων ανά χώρα βλέπω ότι η Ελλάδα είναι πολύ χαμηλά. Ή κάνουμε πολύ σωστά την αντισύλληψη ή πολύ φοβάμαι ότι κάνουμε πολύ λάθος τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών.




Δες και αυτό!