O Κέβιν Σπέισι επέστρεψε μ’ ένα εκκεντρικό βίντεο Χριστουγέννων

27/12/2019
από
Κέβιν Σπέισι
Κέβιν Σπέισι

Την Τρίτη, παραμονή των Χριστουγέννων ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι (Kevin Spacey) ανέβασε ένα βίντεο ενός λεπτού στο YouTube, καθισμένος δίπλα στο τζάκι και φορώντας ένα χριστουγεννιάτικο πουλόβερ, με το οποίο παροτρύνει το κοινό να «σκοτώνει με την καλοσύνη του» .

“Νομίζατε ότι θα χάσω την ευκαιρία να σας ευχηθώ χαρούμενα Χριστούγεννα;” ρωτάει. “Ήταν μια πολύ καλή χρονιά, και είμαι ευγνώμων για την ανάκτηση της υγείας μου. Υπό το πρίσμα αυτό, έχω κάνει κάποιες αλλαγές στη ζωή μου και θα ήθελα να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε κι εσείς μαζί μου. Καθώς βαδίζουμε προς το 2020, θέλω να κάνω την ψήφο μου να μετρήσει για κάτι καλύτερο γι’ αυτόν τον κόσμο.” 

“Ω ναι, ξέρω τι σκέφτεστε: Μιλάει σοβαρά;” προσθέτει ο Σπέισι. “Μιλάω εντελώς σοβαρά. Και δεν είναι τόσο δύσκολο – πιστέψτε με.” 

Ο Σπέισι μας απευθύνεται ως Φράνσις Άντεργουντ (Francis Underwood) από το “House of Cards” . Έτσι, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν ο Σπέισι – ο οποίος έχει αντιμετωπίσει δεκάδες κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, από τότε που ο Άνθονι Ράπ (Anthony Rapp) είπε ότι ο Σπέισι προσπάθησε να τον εξαναγκάσει σε σεξ, όταν ήταν μόλις 14 ετών – μιλάει άραγε ως Άντεργουντ ή ως ο εαυτός του;

Δεν έχει σημασία η πρόθεση του βίντεο, δυστυχώς δεν έχει σημασία. Μετά από μια δίκη εναντίον του Σπέισι, που απορρίφθηκε επειδή ο ενάγων πέθανε, από άγνωστα αίτια, δεν υπάρχουν ανοικτές ποινικές ή αστικές υποθέσεις εναντίον του. Όλες έχουν απορριφθεί, ή αποσυρθεί, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ο Σπέισι θα επιστρέψει ξανά στο Χόλιγουντ, όπου τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες. Μετά την κατάπαυση των καταγγελιών, αντικαταστάθηκε από τον Κρίστοφερ Πλάμερ (Christopher Plummer) στο “All the Money in the World” και η μόνη του ταινία που κυκλοφόρησε μετά τη διαμάχη, το Billionaire Boys Club, πάτωσε.

Δείτε το βίντεο:

Kevin Spacey: Αποσύρθηκε η αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση




Δες και αυτό!