Επίθεση με μολότοφ σε ομάδα κωμικών που παρουσίαζαν τον Ιησού γκέι

27/12/2019
από

Επίθεση με βόμβες μολότοφ στα γραφεία της ομάδας κωμικών Porta dos Fundos, στο Ρίο ντε Ζανέιρο, πραγματοποίησε μια ακροδεξιά θρησκευτική οργάνωση, επειδή σε ειδικό επετειακό πρόγραμμα που προβλήθηκε από την πλατφόρμα Netflix παρουσίαζε τον Ιησού σαν γκέι.

Οι επιτιθέμενοι φέρονται να είναι μέλη της οργάνωσης «Λόχος Επίθεσης Λαϊκών Εθνικιστών της Μεγάλης Βραζιλιάνικης Ηθικά Ακέραιης Οικογένειας».

Η επίθεση σημειώθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα και σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται τρεις άντρες με μάσκες του σκι, πράσινες φόρμες που φέρουν το ελληνικό γράμμα Σ, να ανάβουν και να πετούν βόμβες μολότοφ στην είσοδο των γραφείων της κωμικής ομάδας. Το Σ ήταν το σύμβολο του φασιστικού κινήματος στη Βραζιλία τη δεκαετία του 1930.

https://avmag.gr/116297/giortini-komodia-toy-netflix-poy-yponoei-oti-o-iisoys-itan-gkei-orgizei-christianoys/

Η επίθεση σημειώθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα και σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται τρεις άντρες με μάσκες του σκι, πράσινες φόρμες που φέρουν το ελληνικό γράμμα Σ, να ανάβουν και να πετούν βόμβες μολότοφ στην είσοδο των γραφείων της κωμικής ομάδας.

Η εταιρεία Netflix δεν έχει σχολιάσει την υπόθεση, ωστόσο όπως έγινε γνωστό πάνω από 2 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι υπέγραψαν ψήφισμα με το οποίο ζητούσαν να αποσυρθεί το τηλεοπτικό πρόγραμμα από την πλατφόρμα, στο οποίο ο Ιησούς φέρνει τον εραστή του στο σπίτι για να γνωρίσει την οικογένειά του.

Η ομάδα Porta dos Fundos σχολίασε ότι ελπίζει οι δράστες της επίθεσης να βρεθούν και να τιμωρηθούν, ενώ πρόσθεσε ότι επίσης ελπίζει η Βραζιλία «να επιβιώσει από αυτή την καταιγίδα μίσους».




Δες και αυτό!