Πλήθος γυναικών βροντοφώναξε στο Σύνταγμα «ο βιαστής είσαι εσύ»

22/12/2019
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Πλήθος γυναικών στο Σύνταγμα παρουσίασαν την περφόρμανς διαμαρτυρίας Las Tesis «Ο βιαστής είσαι εσύ» που ξεκίνησε από τους εξεγερμένους δρόμους του Σαντιάγκο της Χιλής και ραγδαία επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο.

Τον ύμνο του φεμινισμού, την δυναμική περφόρμανς διαμαρτυρίας που δημιούργησε η χιλιανή διαθεματική κολεκτίβα Las Tesis, »Un violador en tu camino» (ο βιαστής στο δρόμο σου) παρουσίασε πλήθος γυναικών μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώνοντας τις φωνές τους με το παγκόσμιο φεμινιστικό κίνημα που διαμαρτύρεται ενάντια στις γυναικοκτονίες, τους βιασμούς. την έμφυλη βία και τις ανισότητες. Aντίστοιχη εκδήλωση διαμαρτυρίας την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε και στην Θεσσαλονίκη.

πηγή:www.kar.org.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!